دندان درد در بارداری

دندان درد در بارداری و مشکلات دهان و دندان در این دوران حساس بسیار شایع است. اما در صورتی که دندان درد دارید لازم نیست در خانه درد بکشید و درد را به ناچار تحمل کنید برخی درمان های دندانپزشکی در بارداری ایمن هستند که در صورت مراجعه به دندانپزشک می توانید آنها را انجام دهید.
بارداری دوران زیبایی است و طبیعتاً شما هر کاری را می کنید تا ۹ ماه سالم بمانید. این شامل مراقبت های دوران بارداری، حفظ رژیم غذایی سالم، ورزش کردن و حتی رها کردن برخی از عادت ها می باشد.
متاسفانه استفراغ های مکرر و رفلاکس اسید معده می تواند آرام آرام مینای دندان شما را خراب کند و ایجاد مشکلات و حساسیت در دهان و دندان کند.
پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در بارداری
- روال روزانه ی خود را که شامل حداقل دو بار مسواک زدن و یک بار استفاده از نخ دندان را به طور مرتب انجام دهید.
- برای جلوگیری از کرم خوردگی دندان از دهانشویه آنتی باکتریال فاقد الکل استفاده کنید.
- اگر تهوع صبحگاهی دارید حتما بعد از تهوع دهان خود را بشویید و آب بنوشید. چون به از بین بردن اسید معده از روی دندان کمک می کند.
- بلافاصله پس از غذا دندانهای خود را مسواک نکنید. این ممکن است عجیب به نظر برسد، اما سطح اسیدیته در دهان شما بعد از استفراغ افزایش می یابد. مسواک زدن می تواند ضرر بیشتری داشته باشد، بنابراین حداقل یک ساعت بعد از استفراغ برای مسواک زدن صبر کنید.
- به دندانپزشک خود حتما بگویید که باردار هستید و بیشتر از معمول نیاز به پاکسازی مکرر دندان ها دارید (به جای ۶ ماه یکبار ۳ ماه یکبار)
- غذاهای قندی و کربوهیدرات ها را محدود کنید. میان وعده های غذایی سالم مانند سبزیجات خام، بیسکوئیت های سبوس دار کم قند و میوه را میل کنید.
سن بارداری و تاریخ زایمان چگونه مشخص میشود؟
مشکلات شایع دهان و دندان در بارداری
۱. التهاب لثه در بارداری
لثه های متورم، که دردناک و مستعد خونریزی اند، در دوران بارداری شایع(حدودا ۷۵ ٪ از افراد باردار دچار آن می شوند) است و به آن التهاب لثه گفته می شود. التهاب لثه حاملگی ناشی از تغییرات هورمونی است که جریان خون را به بافت لثه افزایش می دهد و باعث می شود تجمع پلاک در فضای بین دندان و لثه بیشتر شده و لثه شما حساس تر، تحریک پذیر و متورم شود. معمولا التهاب لثه در طی ماه های دوم تا هشتم بارداری شایع تراست. این مشکل معمولا بعد از زایمان تا حدی زیادی برطرف میشود.اما در صورت رعایت نکردن و پیشرفت التهاب لثه، می توانید دچار پریودنتیت شوید که التهاب شدیدتر دور دندان است که باعث خطر زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد میشود.