دگزامتازون چیست و چگونه در درمان کرونا موثر است؟

دگزامتازون استروئیدی است که از دهه ۱۹۶۰ برای کاهش التهاب در طیف وسیعی از شرایط از جمله اختلالات التهابی و برخی سرطان ها استفاده می شود. از سال ۱۹۷۷ در فرمول های مختلف در لیست مدل داروهای ضروری WHO ثبت شده است و در حال حاضر در بیشتر کشورها بدون حق ثبت اختراع و با قیمت مناسب در دسترس است.
دگزامتازون برای درمان شرایطی از جمله آرتروز، اختلالات خون / هورمون / سیستم ایمنی بدن، واکنش های آلرژیک ، شرایط خاص پوست و چشم، مشکلات تنفسی، برخی از بیماری های روده و برخی سرطان ها استفاده می شود. همچنین از این آزمایش به عنوان آزمایش اختلال غده آدرنال (سندرم کوشینگ) استفاده می شود.
اثر دگزامتازون بر بیماری کووید چگونه است؟
دگزامتازون یک هورمون کورتیکواستروئید (گلوکوکورتیکوئید) است.که واکنش دفاعی طبیعی بدن شما را کاهش می دهد و علائمی مانند تورم و واکنش های آلرژیک را کاهش می دهد. یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در بیماران کروناویروس ها این است که ریه ها برای مبارزه با عفونت متورم می شوند.
در حالی که سازمان بهداشت جهانی در استفاده ی زودهنگام از داروهای استروئیدی در طول درمان ویروس هشدار می دهد، زیرا می توانند مانع از مبارزه با عفونت شوند ، در اواخر مرحله ی درمان اما می توانند مؤثر باشند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) باتوجه به نتایج اولیه بدست آمده از کارآزمایی بالینی انگلستان استقبال نشان داد. دگزامتازون ، یک کورتیکواستروئید، می تواند برای بیمارانی که از نظر ابتلا به بیماری COVID-۱۹ در حالت شدید ابتلا هستند ، نجات بخش باشد. برای بیماران که روی دستگاه تهویه مصنوعی هستند، درمان با دگزامتازون نشان داد که میزان مرگ و میر را حدود یک سوم کاهش می دهد ، و براساس یافته های اولیه به اشتراک گذاشته شده توسط WHO ، برای بیمارانی که فقط به اکسیژن نیاز دارند ، مرگ و میر حدود یک پنجم کاهش یافته است. این در حالی است که برای مبتلایان به کووید ۱۹ خفیف اثربخشی مشاهده نشده است. هنوز تحقیقات در مورد این دارو ادامه دارد.
عوارض داروی دگزامتازون:
دگزامتازون دارای عوارض جانبی از جمله افزیش وزن، فشار خون بالا، احتباس آب، تغییرات خلقی، مشکلات خواب و افزایش قند خون برای مبتلایان به دیابت میباشد.