اثر گوشی موبایل بر سلامتی و خواب

مدیر دانشکده پزشکی هاروارد، می گوید: "هر چه تحقیقات بیشتری انجام می دهیم، شواهد بیشتری مبنی بر وجود نور مصنوعی اضافی در شب(نور موبایل و کامپیوتر) که می تواند تأثیر عمیق و مضر بر بسیاری از جنبه های سلامت انسان داشته باشد. یافته میشود و تبدیل به یک نگرانی رو به رشد در زمینه بهداشت عمومی است."
بررسی تحقیقات درمورد ارتباط با قرار گرفتن در معرض نور مصنوعی مانند نور موبایل در شب، نه تنها باعث مشکلات خواب، بلکه افزایش وزن، افسردگی ، سرطان و بیماری های قلبی میشود.
در ماه اکتبر، ناسا تا آنجا پیش رفت که تمام چراغ های موجود در ایستگاه فضایی بین المللی را به نورهایی تغییر داد که در شب، کم نور می شوند و به نور با طول موج دیگر تغییر می کنند، که نشان دهد آیا تأثیر کمتری در فیزیولوژی انسان نسبت به "نور آبی" دارد؟
همچنین انجمن پزشکی آمریكا بیانیه ای صادر كرد كه نشانگر نگرانی از لامپ جدید فوق العاده روشن (LED) است كه در بسیاری از شهرها امروزه در چراغ های خیابانی خود استفاده می كنند "می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش دهد."
نور موبایل چگونه بر سلامتی تاثیر می گذارد؟
نور به مراتب مهمترین هماهنگ کننده ریتم شبانه روزی یا ساعت بدن است. سلولهای مخصوص در شبکیه بصورتی تنظیم شده اند که بتوانند در برابر نور با طول موج کوتاه که از یک آسمان آبی بی ابر دیده می شود پاسخ دهند. وقتی پرتوهای نوری به آن سلولها آسیب می زنند، به مغز می گویند که از ترشح ملاتونین برای خواب دست بکشد و شروع به ساخت هورمون هایی مانند کورتیزول و گرلین میکند که ما را بیدار نگه میدارد بکند. این هورمونها ما را گرسنه میکنند.
هنگام غروب و در خاموشی، این اتفاق برعکس می افتد. با کم شدن نور، بدن شروع به انتقال به حالت "فیزیولوژی شبانه" می کند که در آن سطح ملاتونین افزایش می یابد، دمای بدن کاهش می یابد، خواب آلودگی افزایش می یابد و گرسنگی از بین می رود.
زمان ماندن در حالت استراحت، حتی اگر واقعاً خواب نباشیم، میتواند به سلامتی کمک کند. مشکل این است که در دنیای مدرن، ما با چراغهایی که طول موج قوی، مانند طول موج نور خورشید دارند، خسته می شویم، و اینگونه درشب، هنگام خواب، رفتن به حالت خواب شبانه "فیزیولوژِی شبانه" ساعت ها به تعویق می افتد.
داروهایی که باعث نوسان قند خون میشوند کدامند؟
نور موبایل چه تاثیری بر خواب دارد؟
مطلعات اثبات کرده اند که، قرار گرفتن در معرض نور اضافی در شب، باعث اختلال خواب کوتاه مدت میشود.
در یک مطالعه، افرادی در یک آزمایشگاه خواب که شبانه در معرض نور لامپ بودند، بررسی شدندو نتایج بدس آمده نشان داد که میزان خواب و ملاتونین آنها در شب پس از ۵ روز ۵۵ درصد کاهش یافت و مدت طولانی تر طول می کشید تا به خواب بروند، همچنین خواب عمیق (REM) کمتری احساس میکردند و روز بعد بیشتر از بقیه افراد عصبی بودند.
یک مطالعه دیگر، درمود اثر نور بر خواب نوجوانان، نشان می دهد که در شب نوجوانان نسبت به نور حساس تراند. به طوریکه فقط یک ساعت استفاده از دستگاه های هوشمند مانند تلفن، ملاتونین را تا ۲۳٪ سرکوب میکند. و ۲ ساعت کار با دستگاه های هوشمند در شب تا ۳۸٪ ملاتونین را کاهش میدهد.
همچنین اثر نور بر طول عمر افراد بررسی شد، که یافته ها نشان داد افرادی که بیش از ۵ سال در شیفت شب کار میکنند ۱۱% بیشتر از افراد دیگر طول عمر کمتری دارند.
براساس مطالعات، هر فرد باید از ۷ تا ۸ ساعت زمان خواب حداقل ۳ ساعت در تاریکی نسبی باشد.
خواب بی کیفیت باعث افسردگی میشود و کیفیت کار و سلامت در روز را کاهش میدهد.
بهترین کار اینست که سعی کنید بعد از شام نورهای خانه را کمتر کنید و کمتر از گوشی و .. استفاده کنید و حداقل ۱ یا دوساعت قبل از ساعت خواب گوشی و وسایل هوشمند را کنار بگذارید.