خطر سکته در بیماران کرونایی

دکتر جفری لورنس، هماتولوژیست پزشکی در نیویورک سیتی، به سی ان ان گفت: "به تازگی تعداد مشکلات لخته شدن خون بستری در بخش مراقبت ویژه، بدلیل کرونا (کووید۱۹)، بی سابقه است."
به گزارش روزنامه واشنگتن پست، برخی پزشکان متوجه شدند که بیماران مبتلا به کووید۱۹ آنها در حالی که خون انها رقیق بود، دچار لخته شدن خون در پاهای خود شدند. و به گزارش سی ان ان، برخی دیگر از بیماران کووید۱۹ که تحت دیالیز قرار گرفتند دچار مشکل شدند، زیرا لخته های خون باعث گرفتگی لوله دستگاه شده بود.
علاوه بر این، برخی از کالبد شکافی کووید۱۹ لخته های ریز در سراسر عروق ریه ها پیدا کرده اند.
حتی گزارش ها نشان میدهند که در افرا د جوان دهه ی ۳۰ و ۴۰ که به ویروس کرونای جدید مبتلا شدند سکته ی مغزی مشاهده شده است. به گزارش CNN در برخی بیمارستانها برای جلوگیری از ایجاد لخته خون به تمام بیماران کووید۱۹ دوزهای پایین داروهای ضد انعقاد داده میشود، در مطالعات اولیه این کار در چین انجام نشده اما در هلند به بیماران بستری بطور پیشگیرانه این داروها را میدهند.
در یکی از تحقیقات جدید در ژورنال Thrombosis Research منتشرشده نشان داده که از ۱۸۴ نفر مبتلا به کووید۱۹ در بخش مراقبت های ویژه ۳۰٪ دچار تشکیل لخته در عروق خود شدهاند.
با توجه به اینکه کووید۱۹ یک بیماری تنفسی است، پزشکان انتظار داشتند که جدی ترین اثر آن در ریه ها باشد، نه در خون. هنوز مشخص نیست که چرا بیماران کووید۱۹ دچار لخته شدن میشوند.
این لخته ها می توانند نتیجه فعال شدن بیش از حد سیستم ایمنی باشند که منجر به عدم تعادل در "فاکتورهای انعقادی" شده و درنهایت می تواند باعث لخته شدن یا خونریزی شود. البته باید توجه داشت بسیاری از بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه فاکتور خطر تشکیل لخته مانند بیماری قلبی، فشار خون بالا و دیابت را دارند.
وجود لخته های کوچک در ریه ها نگران کننده است، اما همچنین ممکن است به توضیح روند گیج کننده ای بپردازد که پزشکان و پرستاران در برخی از بیماران Covid-۱۹ مشاهده کرده اند. هنگامی که افراد به حالت پیشرفته تری از بیماری مبتلا می شوند، ریه های آنها ممکن است سفت شود و تنفس به تنهایی بسیار مشکل می شود. در صورت عدم استفاده از دستگاه تنفس مکانیکی، منجر به افت اکسیژن خون می شود.
Ambooj Tiwari، جراح مغز و اعصاب در نیویورک،"بسیاری از ما در حال حاضر بر این باور هستیم که بیماری به یک حالت وجود ندارد. این بیماری مانند یک سندرم است که به اشکال مختلفی مبتلا و یا علائم متفاوتی دارند و شما هرگز نمی توانید تشخیص دهید که چه شکلی از آن با چه شدتی، در شما نمایان خواهد شد."برای مثال در کودکان که تا قبل از این تصور میشد مبتلای آنها بسیار اندک است اما امروز "سندرم التهابی چند سیستمی"برای برخی از کودکان گزارش شده است.
شیوع لخته های خون همچنین این سؤال را ایجاد می کند که آیا برخی از مرگ های ناشی از سکته مغزی یا حمله قلبی در منزل در ماه های اخیر در واقع با Covid-۱۹ مرتبط بوده اند؟