آموزش دستشویی رفتن کودک

یادگیری استفاده از دستشویی یک نقطه عطف مهم برای والدین و کودکان است. برای والدین به معنای رهایی از پوشک و برای کودک، گامی به سوی استقلال و خودکفایی است.
قبل از شروع آموزش دستشویی، مهم است که بدانید کودک شما آماده است، چگونه به کودک خود کمک کنید و در صورت بروز مشکلات در طول مسیر چه کاری باید انجام دهید.
در این مقاله به برخی از متداول ترین سؤالات مربوط به آموزش دستشویی خواهیم پرداخت
آیا زمان دستشویی رفتن کودک است؟
مهارت های رشد - سن زمانی که کودک آمادگی یادگیری استفاده از دستشویی را دارد به عوامل مختلفی بستگی دارد و می تواند در کودکان متفاوت باشد. اکثر کودکان در سن دو تا چهار سالگی می توانند در طول روز خشک بمانند. خشک ماندن در شب ممکن است در همان زمان اتفاق بیفتد یا ممکن است مدت بیشتری بیشتر طول بکشد.
اکثر کارشناسان موافق هستند که قبل از شروع آموزش دستشویی، کودک باید بتواند موارد زیر را انجام دهد:
- تا دستشویی راه برود.
- روی دستشویی بنشینید.
- برای چندین ساعت خشک بمانید یا بعد از چرت زدن کوتاه ادرار نکرده باشند.
- لباس ها را به سمت بالا و پایین بکشد.
- دستورالعمل های ساده را اجرا کند.
- بتواند نیاز به رفتن به دستشویی را بیان کند.
- استقلال را با گفتن "نه" نشان دهد.
- به آموزش دستشویی علاقه نشان دهد
- ابراز تمایل به لذت بردن (هدیه دادن، لذت بردن از تعریف).
- از بزرگسالان و کودکان بزرگتر تقلید کند.
اقدامات پیش از کمک به دستشویی رفتن کودک
اگر فرزند شما مشکل یبوست دارد، متخصصان توصیه می کنند قبل از شروع آموزش دستشویی، این مشکل درمان شود. یبوست مزمن می تواند به حرکات دردناک روده منجر شود، که می تواند به خودداری از مدفوع و امتناع از استفاده از دستشویی منجر شود.
کودکان مبتلا به بیماری مزمن ویا نیازهای ویژه - کودکانی که به بیماریهای مزمن مانند آسم یا بیماری سلول داسی لزوماً نیازی به شروع آموزش دستشویی دیرتر از یک کودک سالم ندارند. ممکن است روند آموزش دستشویی فرنگی بیشتر طول بکشد و مشکلات بیشتری نیز به همراه داشته باشد، اما با تشویق و صبر، موفقیت ممکن است.
وظایف مربوط به آموزش دستشویی برای کودکان دارای نیازهای ویژه متفاوت نیست، اگرچه ممکن است شما نیاز به تغییراتی داشته باشید، مانند:
- حمل کودکی که قادر به راه رفتن نیست به صندلی دستشویی
- کمک به کودکی که نتواند از دست خود استفاده کند تا بعد از حرکت روده، لباس خود را از بپوشد وخود را پاک کند.
وظایف والدین برای آموزش دستشویی رفتن کودک
برای شروع فرایند آموزش دستشویی، والدین نیز باید آماده باشند. حداقل یکی از والدین باید حداقل به مدت سه ماه وقت و انرژی عاطفی را به آموزش دستشویی اختصاص دهد. این معمولاً به معنای انرژی مثبت زیادی، آماده شدن برای اتفاقات و شستشوی لباس های اضافی است.
در صورت آماده شدن برای تولد فرزند جدید، رفتن به خانه جدید، بازگشت به محل کار یا اگر کودک وارد مهد کودک شده، آموزش دستشویی را به تأخیر بیاندازید. ایجاد تغییرات بیش از حد به طور همزمان می تواند آموزش دستشویی را دشوارتر کرده و احتمال ناامیدی و شکست را افزایش دهد.
مقاومت در برابر فشار والدین، اعضای خانواده یا معلمان، که ممکن است انتظار داشته باشند فرزند شما تا سن خاصی تحت آموزش قرار بگیرد، سخت است. آموزش دستشویی یک مسابقه نیست. موفقیت در آموزش دستشویی به معنای این نیست که فرزند شما باهوش تر و پیشرفته تر از سایر کودکان باشد. علاوه بر این، داشتن مشکل در آموزش دستشویی یا شروع در سنین بعد به معنای این نیست که فرزند شما تنبل، سرسخت، مقاوم و یا کند ذهن است.
یادگیری دستشویی رفتن کودک چقدر طول خواهد کشید؟
میانگین زمان لازم برای یادگیری کودک برای دستشویی رفتن در طول روز، شش ماه است و بیشتر کودکان یاد می گیرند که قبل یا در همان زمان مدفوع خود را نیز کنترل کنند. خشک ماندن در شب ممکن است ماهها تا سالها بیشتر طول بکشد. دختران معمولاً زودتر از پسران آموزش دستشویی را انجام می دهند. کودکان اول معمولاً بیشتر از فرزندان بعدی طول می کشد تا آموزش دستشویی را کامل کنند.
آموزش دستشویی رفتن کودک
آموزش شروع دستشویی مراحل مختلفی را شامل می شود: صحبت کردن، سست کردن، لباس درآوردن، ادرار کردن، لباس پوشیدن، فلاش آب و شستن دست. هر بار گذر از این مراحل می توان به تقویت مهارتهای مناسب در برقراری ارتباط کمک کرد.
- قبل از شروع آموزش، پوشک کودک خود را به طور مکررعوض کنید تا او یاد بگیرد که پوشک خشک بهتر است.
- در مورد آموزش دستشویی با کودک خود با استفاده از کتاب یا فیلم صحبت کنید.
- تمرین های منظم به ویژه بعد از بیدار شدن از خواب در صبح و بعد از غذا، هنگامی که کودک احتمال دارد حرکات روده ای بیشتری داشته باشد، انجام دهید.
- بعد از اینکه کودک شما راحت روی صندلی با پوشک نشست، کودک خود را تشویق کنید که بدون پوشک روی صندلی بنشیند.
- کودک را تشویق کنید که به شما بگوید چه موقع باید به دستشویی برود. علائمی را که کودک شما احتیاج به دستشویی دارد، مانند نگه داشتن دست جلوی بدن، تکان خوردن و.. وقتی کودک را به دستشویی بردید، کودک را تشویق کنید. صبور باشید زیرا ممکن است روزها یا هفته ها طول بکشد تا کودک کم کم یاد بگیرد. و به یاد داشته باشید که این روند معمولی است.
- اگر کودک در جایی غیر از دستشویی دفع داشت به هیچ عنوان مورد تهدید و تحقیر نباید قرار گیرد.
- بعد از استفاده فرزندتان از صندلی توالت، می توانید از شلوارهای آموزشی (قابل شستشو، لباس زیر ضخیم) یا لباس زیر پنبه ای استفاده کنید.
- کودک خود را از پوشک دور نکنید. اگر کودک قادر به استفاده از دستشویی نیست، اجازه دهید کودک به پوشک برگردد.
- سعی کنید نگرش مثبتی داشته باشید و در هنگام بروز اتفاقی از عصبانیت خودداری کنید.
- اجازه دهید کودک لباس های گشاد و آسان بپوشد. در طول دوره تمرینی از پوشیدن لباس هایی چسبان با دکمه های زیاد و سخت خودداری کنید خودداری کنید.
- لباس اضافی با خود برای هر جایی بدارید مانند مدرسه، اتومبیل، خانه های بستگان
- از برخورد مربوط به آموزش دستشویی خودداری کنید. اگر فرزند شما علاقه ای ندارد، قبل از اینکه دوباره امتحان کنید، مدتی آموزش دستشویی را متوقف کنید.
- وقتی کودکتان روی توالت فرنگی قرار دارد، از فلاش دستشویی استفاده نکنید، این کار می تواند کودک را بترساند.
- مقدار زیادی غذای پر فیبر میل کرده و محدود کردن محصولات لبنی بیش از معادل سه فنجان هشت اونسی (در کل ۷۲۰ میلی لیتر) شیر در روز، مدفوع را نرم نگه دارید.
- به فرزند خود یادآوری کنید که بعد از بیدار شدن از خواب اول صبح و در ساعات دیگر در طول روز از دستشویی استفاده کند. با این حال، سعی کنید بیش از حد یادآوری نکنید.
بیشتر بخوانید چپ
مشکل دستشویی رفتن کودک
اگر فرزند شما پیشرفت نمی کند، دو یا سه ماه آموزش دستشویی را متوقف کنید.
مشکلات آموزش دستشویی می تواند یک فرایند چالش برانگیز باشد، سرشار از موفقیت و شکست. شایع ترین مشکلاتی که در طی فرایند آموزش دستشویی بوجود می آید شامل مشکلات موقتی مانند به خواب رفتن و امتناع از استفاده از دستشویی است.
مشکلات موقت - برای کودک کاملاً طبیعی است که دچار مشکل شود، به خصوص در مراحل اولیه آموزش دستشویی. به فرزندتان یادآوری کنید که در صورت لزوم، به خصوص هنگام بازی کردن، بعد از غذا، قبل از مسافرت با ماشین و قبل از رفتن به رختخواب، یاد اوری کنید
حتی بعد از اینکه کودک به طور کامل دستشویی را آموزش داد، تغییر در کارهای روزمره کودک می تواند منجر به بروز مشکل شود. اگر فرزند شما پس از آموزش دستشویی، دچار ادرار کردن بدون دستشویی رفتن مكرر شده است، با پزشك يا فرزند خود تماس بگيريد. ممکن است آنها بخواهند عفونت ادراری را بررسی کنند.
اگر فرزند شما با آموزش دستشویی پیشرفت نمی کند و بین دو تا چهار سال سن دارد، معقول است که دو تا سه ماه وقفه بیاندازید کنید. اما اگر فرزند شما بیش از چهار سال سن دارد، سالم است، و پس از چند ماه تلاش، دستشویی را آموزش نمی بیند، با پزشک کودک خود صحبت کنید.
شب ادراری - یک مشکل شایع است که ۲۰ درصد کودکان ۵ ساله و ۱۰ درصد کودکان شش ساله را تحت تأثیر قرار می دهد.
امتناع از دستشویی- حداکثر ۲۰ درصد کودکان از استفاده از دستشویی خودداری می کنند. برخی از کودکان مایل به استفاده از دستشویی برای ادرار کردن هستند اما از آن برای مدفوع استفاده نمی کنند.
دلایل دستشویی نرفتن کودک
چندین دلیل ممکن وجود دارد که یک کودک ممکن است از استفاده از دستشویی خودداری کند. اکثر کارشناسان موارد زیر را توصیه می کنند:
صحبتی در مورد آموزش دستشویی با فرزند خود داشته باشید. به فرزند خود بگویید که مدفوع او می خواهد در دستشویی باشد و این وظیفه اوست که به مدفوع کمک کند تا بیرون بیاید.
- کودک را تنبیه نکنید یا آزار ندهید.
- چند هفته یا چند ماه آموزش دستشویی را متوقف کنید.
- با دعوت کودک به داخل دستشویی برای تماشای سایرکودکان، کودک را به تقلید از شما یا سایر فرزندانتان تشویق کنید.
- در صورت لزوم یبوست را درمان کنید. داشتن حرکات دردناک یا دشوار روده می تواند به مشکلاتی برای آموزش دستشویی و مشکلات طولانی مدت یبوست منجر شود.