تاثیر افسردگی بر بدن چیست؟

داشتن احساس غم و اندوه یا اضطراب در برخی مواقع طبیعی است، اما اگر این احساسات بیش از دو هفته طول بکشد می تواند ازعلائم افسردگی باشد. افسردگی نوعی اختلال مغزی است که می تواند منجر به آسیب های عاطفی زیادی شود. تغییر در نحوه عملکرد مغز شما نیز می تواند تأثیر زیادی بر بدن شما بگذارد. بنابراین تعجبآور نیست که افسردگی روی طیف گستردهای از مشکلات جسمی از جمله قلب تا سیستم ایمنی تاثیر بگذارد. افسردگی علاوه برتاثیر بر روحیه، روی جسم فرد هم تاثیر می تواند بگذارد.
افسردگی فقط سبب بروز علائم جسمی نمیشود بلکه باعث افزایش خطر بروز یا بدتر شدن بیماریهای دیگر نیز میشود
علائم افسردگی
از جمله علائم جسمی رایج:
- خستگی مزمن
- کاهش میل جنسی
- کاهش اشتها
- بی خوابی و خواب نامناسب
علت بروز علائم افسردگی چیست؟
تغییر در عملکرد پیام رسان های مغز(انتقال دهنده های عصبی) برای مثال سروتونین میتواند آستانه ی درد شما را تغییر دهد. این بدین معنی است که شما بیشتر از پیش به درد حساس میشوید.
همچنین سرتونین روی خواب تاثیر می گذارد و باعث کاهش میل جنسی میشود. تقریبا نیمی از مبتلایان به افسردگی در رابطه ی جنسی مشکل دارند.
عوارض افسردگی بر بدن پیست؟
۱. افسردگی خطر ابتلا به بیماری های جسمی را نیز افزایش می دهد.
افسردگی باعث افزایش سطح هورمونهای استرس مانند کورتیزول یا آدرنالین شده، و خطر ابتلا به برخی بیماری ها را افزایش میدهد.
افسردگی می تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارد و مبارزه با عفونت را برای بدن سخت تر کند. برخی از واکسن ها، مانند واکسن زونا، حتی ممکن است در بزرگسالان مسن مبتلا به افسردگی، کمتر موثر باشد.
همچنین طبق تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، از هر ۵ نفر یک نفر از مبتلایان به نارسایی قلبی یا بیماری عروق کرونر، افسردگی دارند.
بسیاری از بیماری ها با افسردگی احتمال انها بیشتر میشود:
- حمله قلبی
- بیماری عروق کرونر (بدون حمله قلبی)
- بیماری پارکینسون
- بیماری های خود ایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس یا لوپوس
- HIV / AIDS
- سکته مغزی
- سرطان(گر چه هیچ مدرکی در تایید اینکه افسردگی منجر به سرطان میشود نیست)
- دیابت
- بیماری کلیوی
- آرتروز
۲. افسردگی باعث مشکلات خواب می شود.
بسیاری از تغییرات بدنی ناشی از افسردگی، مانند بی خوابی، نداشتن خواب با کیفیت وعمیق شبانه، سیستم ایمنی را تضعیف می کند. و اینگونه شدت بیماری را می تواند افزایش دهد.
۳. التهاب
تحقیقات نشان می دهد که استرس و افسردگی مزمن با التهاب ارتباط دارند و ممکن است سیستم ایمنی بدن را تغییر دهند.
افراد مبتلا به افسردگی بیشتر دچار بیماریهای التهابی یا اختلالات خود ایمنی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، دیابت نوع ۲ و آرتروز می شوند.
۴. کاهش میل جنسی
افسردگی میتواند باعث کاهش میل جنسی فرد شود، باعث مشکل در تحریک شدن فرد شود، یا فرد در بهارگاسم رسیدن دچار مشکل شود یا کمتر ارگاسم لذت بخشی داشته باشد.
برخی از افراد همچنین به دلیل افسردگی دچار مشکلاتی میشوند که می تواند در روابط جنسی آنها تأثیر بگذارد.
افسردگی چگونه بر روند بیماری تأثیر می گذارد؟
افسردگی عوارض زیادی را می تواند ایجاد کند. این عوارض گاهی می توانند جدی باشند چون بر عملکرد مغز و بدن تاثیر می گذارند. به عنوان مثال اگر قبلاً به بیماری قلبی مبتلا بوده اید، بالاتر رفتن سطح هورمونهای استرس ممکن است، ترمیم بافت های بدن را دچار مشکل کند واینگونه بافت قلب یا بافت های دیگر بدن دیرتر بهبود مییابند.