ترمیم سلولهای آسیب دیده مادر توسط جنین در بارداری

جنین موش برای ترمیم قلب مادر خود از سلول های بنیادی خودش استفاده می کند. این کشف می تواند توضیح دهد.که چرا نیمی از زنانی که در دوران بارداری یا درست پس از آن که دچار ضعف قلب شده اند، خود به خود بهبود می یابند.
محققان با آزمایشی موشهای ماده طبیعی را با نرهايي كه بواسطه مهندسي ژنتیک توانایی تولید پروتیین فلورسنت سبز در همه سلولهای بدنشان داشتند، را لقاح دادند. نیمی از جنین های تولید شده نیز پروتئین تولید کرده که تشخیص هر گونه بافت جنینی در مادر را آسان می کند.
موشهای باردار را دچار حمله قلبی کردند و دو هفته بعد قلب آنها را بررسی کردند. آنها برخی از سلولهای فلورسنت را در بافت قلب آسیب دیده مادران یافتند، جایی که آنها با کمک به ساخت سلولهای جدید قلب و رگ های خونی ناشی از حمله ی قلبی و یا آسیب قلبی سلولهای آن ترمیم شده بودند.
این پدیده یک مکانیسم تکاملی است: جنین با محافظت از قلب مادرش بقای خود را تقویت میکند. از آنجا که این سلولها از جفت حاصل شده اند بعید است که سلول های جنین باعث واکنشهای ایمونولوژیک شوند، بلکه می توانند منبع جدید و بالقوه نامحدودی از سلولهای بنیادی برای ترمیم آسیب های قلب فراهم کنند.
جاکوب تولار، مدیر درمان سلول های بنیادی در دانشگاه مینه سوتا در مینیاپولیس، می گوید: "این مطالعه برای اولین بار نشان می دهد که سلولهای جنینی موجود در جفت در ترمیم بافت قلب نقش دارند.
دیانا بیانچی از دانشگاه تافتس در بوستون می گوید: "تاکنون محققان به سلول های بنیادی جنین در مادر توجه زیادی نداشته اند." "امید این است که این مقاله زیبا باعث جلب توجه مجدد شود."
تحقیقات قبلی، سلول های بنیادی جنین را در سایر اندام های آسیب دیده زنان باردار از جمله مغز، کبد، کلیه و ریه شناسایی کرده است. جنین همچنین می تواند سلول هایی تولید کند که به محافظت مادر در برابر سرطان پستان کمک می کند.