دیابت و سفر رفتن

مسافرت با دیابت(دیابت در سفر) چنانچه سفر خود را با دقت برنامه ریزی کنید می توانید سفری راحت و ایمن داشته باشید. برنامه ریزی سفر شامل صحبت با پزشک و کمی تحقیق قبل از سفر، بسته بندی دقیق و اطلاعاتی که می تواند مسافرت شما را بدون هیچ مشکلی لذت بخش کند.
کنترل دیابت یک امر مهم برای افراد دیابتی است اما سفر به مکان های جدید شما را از برنامه روزمره و روتین خارج می کند و تأخیر در خوردن وعده های غذایی، مصرف غذاهای نا آشنا در طول سفر، فعالیت بیش از حد معمول و مناطق زمانی مختلف می تواند مدیریت دیابت را مختل کند. از قبل سفر برنامه ریزی کنید تا بتوانید در طول سفر بدون نگرانی از سفر خود لذت ببرید. حتما سطح دیابت یا قند خون خود را قبل و در طول سفر بررسی کنید. قصد داریم نکاتی را برای قبل از سفر، در طول سفر و بسته بندی مواد غذایی و وسایل مورد نیاز شما در این متن بیان کنیم.
برای مسافرت افراد مبتلا به دیابت باید حتما وسایل لازم را در طول سفر با خود بردارند، توصیه های لازم در صورت کاهش یا افزایش قند خون را از پزشک خود بگیرند و همچنین قند خون خود را مرتب بررسی کنند.
آمادگی سفر برای افراد دیابتی
برای اطمینان از آمادگی لازم در سفر، برای معاینه به پزشک مراجعه کنید. حتماً از پزشک موارد زیر بپرسید:
- چگونه فعالیت های برنامه ریزی شده شما می تواند بر دیابت شما تأثیر بگذارد و برای هر کدام باید چیکار کنید.
- اگر به منطقه زمانی دیگری سفر می کنید، چگونه دوزهای انسولین خود را تنظیم کنید.
- برای تهیه نسخه های داروهای خود در صورت گم کردن یا تمام شدن آنها چکار کنید.
- به چه واکسن هایی نیاز دارید.
- در هر صورت، داروخانه ها و کلینیک های نزدیک به محل اقامت خود را پیدا کنید.
- یک شناسه پزشکی تهیه کنید که در آن شما دیابت و سایر شرایط سلامتی دارید.
- در صورت از دست دادن پرواز یا نیاز به مراقبت های پزشکی، بیمه سفر دریافت کنید.
- برای پرواز یک وعده غذایی ویژه متناسب با برنامه غذایی خود سفارش دهید یا غذای در طول سفر را خودتان تهیه کنید.
بسته بندی مواد لازم در سفر
وسایل دیابت خود را در یک کیف دستی قرار دهید به این فکر کنید که کیسه کوچکتری برای انسولین، قرص های گلوکز و میان وعده در صندلی خود داشته باشید.
دو برابر بیشتر از داروی مورد نظر خود بسته بندی کنید. داروها را در بطری های داروخانه ای که داخل آن هستند حمل کنید.
حتماً میان وعده های سالم مانند میوه، سبزیجات خام و مغزها را بسته بندی کنید.
ممکن است که در روزهای ابتدایی سفر کمی قند شما نوسان کند اما باید پس از آن تنظیم شود.
افراد دیابتی چه چیزهایی را برای سفر نیاز دارند؟
- نامه و نسخه های پزشک
- میان وعده و قرص گلوکز
- داروها و انسولین اضافی
مواد غذایی سالم در طول سفر
می توانید گزینه های غذایی سالم را در فرودگاه یا یک رستوران پیدا کنید اما بهتر است از موارد زیر در طول سفر خود استفاده کنید:
- میوه، آجیل، ساندویچ، ماست
- سالاد با مرغ یا ماهی
- تخم مرغ و املت
- همبرگرهایی که به جای نان، با کاهو بسته بندی می کنند.
کربوهیدرات و کالری را قبل از خوردن غذا برررسی کنید.
بهتر است قبل از سفر و در طول سفر از میزان کالری و کربوهیدرات غذاهایی که می خواهید بخورید را در سایت جستجو کنید یا از پزشک در مورد آنها سوال کنید و از مقدار کربوهیدرات و کالری آنها با خبر باشید و بدانید آیا مجاز به خوردن آنها هستید یا خیر.
سطح قند (گلوکز) خون خود را بیشتر بررسی کنید.
وقتی اوقات وعده های غذایی متمایل به جابجایی هستند و بیشتر از حد معمول در بیرون غذا می خورید، احتمالاً باید مرتباً قند خون خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید ثابت است. قند خون را یک بار قبل و بعد از خوردن هر وعده غذایی که برای اولین بار ان را می خورید. آزمایش کنید تا ببینید تأثیر آن بر بدن شما چیست.
اگر با ماشین سفر می کنید حتما در طول سفر بعد از دو ساعت پیاده شوید و راه بروید. و تجهیزات و داروهای خود را در ماشین و یا در آفتاب رها نکنید. سعی کنید از گرم شدن یا فعالیت های شدید در روزهای گرم خودداری کنید.
نکات مهم در سفر برای افراد دارای دیابت
- اگر رانندگی می کنید، یک کوله همراه با غذاهای سالم و آب کافی برای نوشیدن در طول سفر در کنار خود بگذارید.
- هر از گاهی و بعد از مدتی که ثابت ماندید، بایستید و از ماشین پیاده شوید و یا از راهرو هواپیما بالا و پایین بروید . یا هر دو یا یک ساعت برای جلوگیری از لخته شدن خون فعالیت کنید (افراد دیابتی در معرض خطر بیشتری قرار دارند).
- انسولین یا داروی دیابت را در معرض تابش مستقیم آفتاب یا در اتومبیل گرم قرار ندهید. آنها در مکان خنک و سایه قرار دهید. همچنین انسولین را مستقیماً روی یخ یا بسته ژل قرار ندهید.
- گرما می تواند به دستگاه قند خون، پمپ انسولین و سایر تجهیزات دیابت آسیب برساند. آنها را در اتومبیل گرم، کنار استخر، زیر نور مستقیم آفتاب یا در ساحل رها نکنید.
- اگر در مناطق دیگر سفر می کنید، برای مصرف دارو زنگ هشدار را برای تلفن خود تنظیم کنید.
- قند خون شما ممکن است در ابتدای سفر از حالت ثابت خارج شود اما باید دوباره مقدار خونتان تنظیم و کنترل شود. قند خون خود را مرتباً بررسی کنید و طبق دستور پزشک در صورت افت یا افزایش قند خون عمل کنید.
- برای فعالیت شدید برای مثال کوهنوردی و ...، قند خون خود را قبل و بعد بررسی کنید و در صورت لزوم، غذا، فعالیت و انسولین را تنظیم کنید.
- در هوای گرم از فعالیت بدنی خودداری کنید. از برنزه شدن خودداری کنید و سعی کنید در ساحل پابرهنه نروید.
- دمای بالا می تواند نحوه استفاده بدن را از انسولین تغییر دهد. ممکن است لازم باشد قند خون خود را بیشتر آزمایش کنید و مقدار انسولین و آنچه می خورید و می نوشید را بررسی کنید.