چرا به تایید اجتماعی نیاز داریم؟

آیا تا به حال فکر کرده اید که چقدر قضاوت و نظر دیگران برای ما مهم است؟ یا چرا تایید دیگران شما را خوشحال و رد یا عدم تاییدشان شما را ناراحت کرده و یا حتی حس می کنید از جامعه طرد شده اید. نیاز به تایید و تحسین دیگران ریشه در گذشته دارد و به بقای ما کمک می کرده است.
چرا رضایت و تایید دیگران یا اجتماع برای ما اهمیت دارد؟
در گذشته اگر فردی رضایت یا تایید جامعه را نداشت مجبور به ترک گروه می شد و همین طرد شدگی باعث میشد تا هر لحظه بوسیله جانوران دیگر یا خطرات طبیعت کشته شود و از بین برود. بنابراین تنها کسانی زنده می ماندند که با جامعه هم نظر و یا تایید اجتماع را داشتند. اینگونه ما نوادگان افرادی هستیم که به دنبال تایید اجتماع بودند. اما برای اینکه اندازه تایید و قضاوت دیگران در نظرات ما مشخص شود دانشمندی به نام سولومون آش آزمایشی، برای تعیین میزان تاثیر فشار اجتماعی ناشی از یک گروه بزرگ را بر میزان سازگاری فرد طراحی کرد.
Asch (۱۹۵۱) آنچه را كه امروزه به عنوان يك آزمايش كلاسيك در روانشناسي اجتماعي تلقي مي شود، ابداع كرد، به موجب آن پاسخ واضحي براي میزان قضاوت افراد یافت.
اگر شرکت کننده پاسخ نادرستی بدهد، مشخص خواهد شد که این به دلیل تاثیر و فشار گروه بوده است.
آزمایش تایید اجتماعی Asch "اش"
Asch از یک آزمایش آزمایشگاهی برای مطالعه انطباق استفاده کرد، به موجب آن ۵۰ دانشجوی پسر دانشجو در یک کالج ایالات متحده در یک "تست بینایی" شرکت کردند.
برای آزمایش "قضاوت خط با دیگر خط ها"، اشچ یک شرکت کننده عادی را در اتاقی با هفت شریک متقلب به ظاهر عادی قرار داد. متقلبین یا متفقین از قبل توافق کرده بودند که در هر شرایط، پاسخهایشان چه خواهد بود.
شرکت کننده واقعی این را نمی دانست و حس می کرد که آن هفت نفر دیگر نیز مانند خودش شرکت کننده واقعی هستند.
آزمایش هدف Asch و سه خط مقایسه
هر فرد در اتاق باید با صدای بلند بگوید که کدام خط مقایسه (A ، B یا C) بیشتر شبیه خط هدف است. پاسخ در همه تست ها کامل واضح بود و هر کسی به راحتی می توانست آنرا بگوید. شرکت کننده واقعی در انتهای ردیف نشسته بود اما او می بایست آخرین پاسخ را، دقیقا بعد از پاسخ آن ۷ نفر دیگر میداد.
در کل ۱۸ بار آزمایش با خطوط مختلف انجام شد. و متفقین در ۱۲ تای آنها (که آزمایش های مهم نامیده می شوند) پاسخ غلط دادند. اش علاقه داشت ببیند آیا شرکت کننده واقعی با نظر اکثریت مطابقت دارد یا خیر.
او این آزمایش را یکبار دیگر، تنها با شرکت کننده واقعی به عنوان شاهد انجام داد.
نتایج آزمایش
Asch تعداد دفعات مطابقت پاسخ هر شرکت کننده واقعی را با پاسخ اکثریت اندازه گیری کرد. به طور متوسط، حدود یک سوم (۳۲٪) از شرکت کنندگان با تمامی پاسخ های ۱۲ آزمایش با اکثریت واضح جواب نادرست داده بودند.
حدود ۷۵٪ از شرکت کنندگان حداقل یک بار پاسخاشان در ۱۲ آزمایش با پاسخ نادرست اکثریت مطابقت داشت و ۲۵٪ از شرکت کنندگان هرگز جواب اشتباه نداشتند.
در گروه شاهد، بدون فشار برای مطابقت با متقلبین(متنفقین یک پاسخ مشخص)، کمتر از ۱٪ از شرکت کنندگان پاسخ اشتباه دادند.
نتیجه گیری
چرا شرکت کنندگان خیلی راحت جواب خود را با سایرین مطابقت میدادند؟ وقتی بعد از آزمایش با آنها مصاحبه شد، اکثر آنها گفتند که واقعاً جوابهای داده شده خودشان را باور دارند، اما از ترس اینکه مورد تمسخر قرار بگیرند یا "عجیب و غریب" تصور شوند، با این گروه همراه شده اند.
تعدادی از آنها گفتند که آنها واقعاً معتقد بودند که پاسخهای دیگر افراد، درست بوده است.
ظاهراً، مردم به دو دلیل اصلی خود را با دیگران مطابقت می دهند: به این دلیل که می خواهند با گروه منطبق شوند (تأثیر هنجاری) و یا به این دلیل که معتقدند آنها آگاهی و اطلاعات بیشتری دارند (تأثیر اطلاعاتی).
به طور کلی، سه نوع از افراد در هر جامعه وجود دارند:
- گروه اول افرادی که به آنچه که مردم درباره آنها فکر می کنند اهمیت می دهند.
- گروه دوم افرادی که خودشان و نظر خودشان مهم است.
- گروه سوم افرادی که بین خشنودی دیگران و خشنودی خودشان همیشه در حال تغییر جهت هستند.
بیشتر افراد در گروه سوم قرار می گیرند. با این حال، کدام یک از دو راهی که آنها انتخاب می کنند اغلب به این بستگی دارد که چه کسی را می خواهند راضی کنند و چه کاری باید برای رسیدن به آن انجام دهند.