۳۰ اقدام مهم برای قبل بارداری

اگر، برای باردار شدن آماده می شوید لازم است تا نکات مهمی را قبل از بارداری انجام دهید. تصمیم گیری برای تلاش برای مادر شدن یک نقطه عطف بزرگ در زندگی است. اما آیا آمادگی بدنی برای بارداری را دارید؟ و در ذهن شما احتمالا این سوال است که قبل بارداری باید چه کنیم؟ برنامه قبل بارداری وجود دارد؟ در اینجا لیستی از آنچه که باید انجام دهید تا بتوانید آمادگی لازم برای بارداری شدن را بدست آورید و ۹ ماه بارداری آسان به همراه یک کودک سالم داشته باشید. اقدامات مهم پیش از بارداری شامل داروها تغذیه مناسب ورزش وآزمایشات پیش از بارداری که همگی را در طی ۳۰ روز آمادگی برای شما آورده ایم. با هلیکس همراه شوید.
راهنمای ۳۰ روزه آماده شدن بدن برای بارداری
طی این راهنمای سی روزه خودتان و همسرتان برای بارداری و داشتن فرزندی سالم آماده خواهید شد.
روز اول: قطع مصرف قرص و داروهای جلوگیری از بارداری
اگر می خواهید باردار شوید، باید هر نوع روش جلوگیری از بارداری را که تا این زمان استفاده می کردید را قطع کنید. پس از قطع برخی از انواع پیشگیری از بارداری مانند قرص های ضد بارداری می توانید بلافاصله باردار شوید. در حقیقت، بسیاری از خانم ها در طی دو هفته پس از قطع قرص، اولین قاعدگی خود را تجربه می کنند. وقتی پریود شروع می شود، اولین چرخه تلاش برای باردار شدن نیز می تواند اتفاق بیفتد. بعضی از خانمها بلافاصله باردار می شوند اما برای برخی دیگر چند ماه طول می کشد.
روز ۲: شروع مصرف مولتی ویتامین
برای بارداری بدن احتیاج به تغذیه سالم و کافی دارد. استفاده از یک مولتی ویتامین برای رفع هرگونه کمبود بدن بسیار اهمیت دارد. بهترین نوع آن، مولتی ویتامین های بارداری هستند که به طور خاص فرموله شده اند تا ویتامینها و مواد مینرال را با مقدار مناسب بارداری به بدن شما، برساند. شروع ویتامین ها و مکمل های بارداری قبل از باردار شدن به بدن کمک می کند تا از کمبودهای تغذیه ای در اوایل بارداری جلوگیری کنید.
روز سوم: اسید فولیک اضافه کنید
علاوه بر مکمل های بارداری، ممکن است به یک مکمل اسید فولیک یا فولات اضافی برای جلوگیری از نقص لوله عصبی در اوایل بارداری نیاز داشته باشید. مطمئن باشید که حداقل ۴۰۰ تا ۸۰۰ میکروگرم اسید فولیک در روز مصرف می کنید. بسیاری از ویتامین های بارداری بدون نسخه در حال حاضر حاوی فولیک اسید هستند. حتما برچسب را بررسی کنید. هنگامی که باردار هستید، پزشک ممکن است مکملی را قبل از زایمان تجویز کند که حاوی مقادیر بیشتری باشد.
روز چهارم: خوب بخورید
همچنین می توانید بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را از طریق داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل دریافت کنید. از غذاهای کامل و سالم به جای هر محصول فرآوری شده استفاده کنید. اگر بودجه شما اجازه می دهد، ممکن است بخواهید میوه ها و سبزیجات ارگانیک بیشتری را در رژیم غذایی خود بگنجانید که در معرض سموم قرار نگرفته اند.
روز پنجم: ورزش کنید
حرکت دادن بدن یا نرمش های منظم به صورت حداقل چهار تا پنج بار در هفته یکی دیگر از روش های عالی برای آماده سازی برای بارداری است. هدف این است که حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت متوسط در کل ۱۵۰ دقیقه در هفته داشته باشید. می توانید روزانه در پارک نزدیک یا حتی داخل خانه پیاده روی انجام دهید. در ابتدا هر بار فقط با ۱۰ تا ۱۵ دقیقه شروع کنید و به مرور آن را بیشتر کنید. اگر می خواهید چالش بیشتری داشته باشید، فعالیت های پرتحرکی مانند آهسته دویدن، دوچرخه سواری یا پیاده روی سربالایی را امتحان کنید. ورزش بیشتر( نه خیلی شدید)، مزایای بیشتری برای سلامتی خواهد داشت. اگر از قبل نسبتاً فعال هستید، ممکن است هر هفته بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه حرکت کنید.
روز ششم: سلامتی خود را بررسی کنید
بررسی وضعیت سلامت از ایجاد یک مشکل جدی به دلیل متوجه نشدن پیشگیری می کند. هنگامی که برای بارداری آماده می شوید، اهمیت بررسی وضعیت سلامت بسیار مهم است. پزشک شما را معاینه می کند و احتمالاً برخی ازمایش های خونی برای بررسی سطح کلسترول و موارد دیگر توصیه می کند. طی این ویزیت ها می توانید سایر نگرانی های بهداشتی را نیز برطرف کنید.
روز هفتم: واکسن های خود را بررسی کنید
برای باردارشدن ابتدا باید سابقه واکسیناسیون خود را بررسی کنید که شامل تمامی واکسن ها (کزاز، سرخجه و غیره) است. اطمینان از زمان واکسن می تواند برای مادر و کودک در بارداری و بعد از آن مهم باشد.
روز ۸: برنامه ریزی برای ویزیت های پیش از بارداری
بسته به تعدادی از عوامل (سن، مسائل قبلی باروری و غیره)، ممکن است بخواهید به متخصص زنان و زایمان مراجعه و در مورد شرایط پیش از بارداری مشورت داشته باشید. این ویزیت با معاینات بدنی و برخی تستهای آزمایشگاهی،سونوگرافی همراه است. ویزیت شما باید شامل مواردی باشد که باعث نگرانی می شود، از غربالگری بیماریهای مقاربتی (STD) گرفته تا غربالگری آمادگی بارداری، هر سوالی در زمینه باروری دارید آماده کنید و از پزشکتان بپرسید.
روز ۹: چرخه ماهانه خود را بررسی کنید.
چه قبلا پیشگیری داشته یا نداشته اید، اکنون زمان آن است که با چرخه قاعدگی خود آشنا شوید. مشخص کردن محدود ه زمانی که بیشترین احتمال باروری را دارید به شما کمک می کند تا سریعتر باردار شوید. به علاوه، داشتن درکی از چرخه قاعدگی تان به شما کمک می کند اگر مشکلی (لکه بینی، طول های نامنظم و غیره) بود آنرا سریعتر متوجه شوید. ابتدا برای دیدن چگونگی تغییر دوره چرخه شروع و پایان پریود را هر ماه ثبت کنید. می توانید مواردی مانند خونریزی نامنظم و لکه بینی را نیز یادداشت کنید. طول چرخه قاعدگی به طور متوسط حدود ۲۸ روز است، اما ممکن است از ۲۱ تا ۳۵ روز باشد که همچنان هم سالم و طبیعی است. برنامه های زیادی برای کمک به شما در این زمینه وجود دارد.
روز ۱۰: قرار گرفتن در معرض سموم را کاهش دهید.
قرار گرفتن در معرض ترکیبات سمی زیاد می تواند برای کودک در حال رشد خطرناک باشد. سعی کنید میزان تماس خود را با این موارد کاهش دهید:
- پرهیز از بو کردن عطر ها و ادکلن ها
- از محصولات فاقد بیس فنول-A (BPA)
- محصولات مراقبت شخصی و خانگی بدون مواد شیمیایی را انتخاب کنید
- کاهش مراجعات به کلینیک های زیبایی
در اینجا چند چیز دیگر وجود دارد که می توانید امروز شروع کنید.
- با استفاده از آب و سرکه تمیز کننده های خانگی خود را تهیه کنید
- غذاهای ارگانیک بخورید.
- مواد شوینده لباسشویی بدون رایحه تهیه کنید.
- محصولات آرایشی را که حاوی پارابن، سدیم لوریت سولفات و جیوه هستند، دور بریزید.
- غذاهای تازه را به جای کنسرو، ممکن است حاوی BPA باشند، انتخاب کنید.
روز یازدهم: کاهش استرس را تمرین کنید.
تمرینات مدیتیشین می تواند به کاهش استرس کمک کند. سعی کنید یک پیاده روی آرام داشته باشید، برخی از تمرینات تنفس عمیق را انجام دهید، یا هر کار دیگری انجام دهید که باعث شادی شما شود.
روز ۱۲: یوگا را امتحان کنید
یوگا فواید زیادی برای باروری شما دارد. انجام یک تمرین منظم یوگا ممکن است به احساسات و اضطراب مربوط به روند بارداری کمک کند. همچنین بدن را برای آماده سازی برای بارداری تقویت می کند.
روز سیزدهم: به دندانپزشک مراجعه کنید
همزمان با معاینه های دیگری که انجام می دهید، بهتر است دندان های خود را نیز بررسی کنید. در دوران بارداری، هورمون ها می توانند روی لثه و دندان شما تأثیر بگذارند. عادت های خوب مسواک زدن قبل از بارداری می تواند به جلوگیری از التهاب لثه و مشکلات حاملگی کمک کند.
روز چهاردهم: دخانیات، الکل و مواد مخدر را ترک کنید.
سیگار کشیدن، استفاده از مواد مخدر و نوشیدن الکل از طرق مختلف می تواند به نوزاد متولد شده آسیب برساند. سیگار کشیدن کودک شما را در معرض مواد شیمیایی مضر قرار می دهد، جریان خون را محدود می کند و حتی ممکن است باعث زایمان زودرس شود. نوشیدن، نوزاد را در معرض سندرم الکل جنین (FAS) قرار می دهد. استفاده از مواد مخدر (هروئین، کوکائین، مت آمفتامین، ماری جوانا و غیره) نه تنها غیرقانونی است، بلکه ممکن است باعث نقایص هنگام تولد، سقط جنین یا مرده زایی شود.
روز پانزدهم: رابطه جنسی داشته باشید.
از همان ابتدا در برابر تبدیل رابطه جنسی کار و تکلیف روزانه اجتناب کنید. آن را به عنوان رابطه نشاط آور نه وظیفه هر روز انجام دهید. خودجوش و پرشور باشید. به هر حال، رابطه جنسی همان چیزی است که احتمالاً شما را باردار می کند. عادت های عاشقانه صدا کردن همسرتان به تقویت رابطه شما کمک می کند. اگر هیچ مشکلی در زمینه باروری ندارید، ابتدا نگران زمان سکس نباشید. در عوض، در طول هر چرخه خود مرتباً رابطه جنسی بدون محافظت داشته باشید.
انتخاب جنسیت جنین با نوع رابطه جنسی
روز شانزدهم: به وزن سالم خود برسید.
آیا شاخص توده بدنی (BMI) خود را می دانید؟ پزشک شما احتمالاً این عدد را از نظر جسمی شما محاسبه می کند. اگر BMI شما در گروه های اضافه وزن یا چاقی قرار دارد، با پزشک در مورد راهکارهای سالم برای کاهش وزن صحبت کنید. همچنین اگر BMI شما در گروه کم وزن قرار دارد، با پزشک صحبت کنید.
روز هفدهم: بررسی سابقه پزشکی خانواده
سلامتی کودک شما نیز تحت تأثیر عوامل ژنتیکی ریشه در شجره نامه شما خواهد داشت. قبل از باردار شدن، ممکن است بخواهید از پدر و مادر یا سایر اقوام خود بپرسید که آیا شرایط ژنتیکی در خط خون شما وجود دارد یا خیر. در مورد شریک زندگی شما نیز همین طور است. کشف چیزی؟ می توانید با یک مشاور ژنتیک در مورد نگرانی های خود صحبت کنید و آزمایشات بیشتری را انجام دهید.
روز هجدهم: درباره داروهای تجویزی مشورت کنید.
اگر مشکلی دارید که به پزشک مراجعه می کنید حتما در مورد اقدام برای بارداری به او بگویید تا نسخه های دارویی، داروها یا سایر مکمل های شما را که مصرف می کنید یا قرار است تجویز کند، نگاهی بیندازد. برخی از این داروها ممکن است در دوران بارداری بی خطر باشند.
روز نوزدهم: برای خشونت خانگی کمک بگیرید
اگر در خانه خشونت هایی را تجربه کنید که ممکن است سلامت شما یا سلامتی کودک آینده شما را به خطر بیندازد، داشتن شماره تلفن های مشاوره های خانواده مفید است اکثر خدمات این مراکز محرمانه است.
روز ۲۰: خوب بخوابید.
خواب در دوران بارداری و داشتن برنامه خوابی منظم می تواند بسیار مفید باشد.
روز ۲۱: کافئین را محدود کنید.
آیا زیاد قهوه یا سایر نوشیدنی های کافئین دار می نوشید؟ توصیه های مصرف روزانه برای زنان باردار فقط یک فنجان قهوه یا چای در روز است. اگر در حال حاضر بیش از این مقدار مصرف می کنید، آرام آرام انرا کم کنید.
روز ۲۲: آب فراوان بنوشید
۶۰ درصد بدن از آب تشکیل شده است. بسیار مهم است که بدن خود راهیدراته نگه دارید. زنان باید هر روز ۹ فنجان آب بنوشند. وقتی باردار می شوید، بهر است مقدار آنرا افزایش دهید. از پزشک در مورد آن راهنمایی بخواهید.
روز ۲۳: افزایش اگاهی و برنامه ریزی
مطالعه اصول اولیه، احتمال بارداری شما را افزایش می دهد. والدین با برنامه ریزی صحیح برای باردار شدن سریعتر به بارداری می رسند. برای شروع، شما باید در طول چرخه باروری و زمان تخمک گذاری خود رابطه جنسی برقرار کنید تا اسپرم بتواند با تخمک رها شده از قبل لقاح کند. از آنجا تخمک های لقاح یافته به لوله های رحمی منتقل می شوند و برای چسبیدن بارداری باید در رحم کاشته شوند. نیمی از تخمک های لقاح یافته کاشته نمی شوند و با چرخه قاعدگی از بین می روند.
روز ۲۴: از همسرتان بخواهید سلامتی خود را برسی کند.
گرچه بسیاری از دوران بارداری سالم به زن مربوط می شود، اما خوب است مرد ( همسر) نیز از این امر معاینه شود. حدود ۳۰ درصد موارد ناباروری را می تواند ناشی از مشکلات مردان باشد. اطمینان حاصل کنید که او:
- برنامه ورزشی منظم
- خوب می خورد
- تمرینات
- سیگار کشیدن و مصرف ترکیبات مخدر را متوقف میکند
- الکل را محدود می کند
روز ۲۵: سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید
در دوران بارداری، شما بیشتر، مستعد سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری ها هستید. با داشتن یک رژیم غذایی سالم و سرشار از آنتی اکسیدان،دریافت ویتامین C و استراحت به سیستم ایمنی بدن خود کمک بیشتری کنید.
روز ۲۶: بایدها و نبایدها را بیاموزید
چیزهای زیادی در مورد موارد بی خطر و مضر در دوران بارداری خواهید شنید. بعضی از اینها خیلی علمی نیست. اما یکسری از انها برای مادر وجنین در حال رشد فوق العاده مهم هستند. یکی از انها این است که در بارداری از چه غذاهایی پرهیز کنید. طبق یک منبع معتبر،زنان باردار ده برابر بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به عفونت لیستریا از طریق غذاهای آلوده هستند. برای اطمینان از پاستوریزه بودن غذاهای مورد علاقه خود، برچسب روی آنها را مطالعه کنید.
روز ۲۷: کار کردن
شغل شما ممکن است از نظر جسمی طاقت فرسا باشد و یا نیاز به انجام برخی حرکت های خطرناک داشته باشد. مانند بلند کردن اجسام سنگین، ایستادن به مدت طولانی و خم شدن زیاد از ناحیه کمر ممکن است منجر به اختلالات قاعدگی، مشکلات باروری یا سقط جنین شود. بهتر است از انجام انها پرهیز کنید و یا با پزشک مشورت کنید.
روز ۲۸: پرهیز از کارها یا فعالیت های خطرناک
هنگامی که باردار هستید، تعدادی فعالیت وجود دارد که برای شما یا کودک در حال رشد شما ایمن نیست. مانند چتر بازی یا سوارکاری و... همچنین شروع ناگهانی، متوقف کردن و یا فعالیت های ناگهانی یا شدید ممکن است باعث پارگی جفت شود.
روز ۲۹: پوشش بیمه خود را بررسی کنید.
قبل از بارداری، بازبینی مواردی که در برنامه بیمه درمانی شما وجود دارد بسیار مهم است. تقریباً هر سال ۱ میلیون زن بدون مراقبت های کافی قبل از تولد زایمان می کنند. نوزادان آنها ۳ برابر بیشتر در نوزادان با وزن کم و ۵ برابر بیشتر از نوزادانی که از زنانی که با ویزیت های منظم قبل از تولد همگام می شوند متولد می شوند، احتمال مرگ دارند.
روز ۳۰: ارتباط سالم و خوب با همسر
قبل از بارداری از همسر و روابط خود اطمینان حاصل کنید. همچنین اینکه آیا همسرتان فردی صادق و مسئول در قبال مسئولیت پدرانه خود نسبت به کودک هست یا خیر مطمئن شوید
نتیجه گیری
وقتی می خواهید نوزادی را به خانواده خود اضافه کنید، چیزهای زیادی برای تأمل وجود دارد. اما با کمی آمادگی یک بارداری سالم و کودکی سالم خواهید داشت.