کاشت ابرو

در طی سال های اخیر روشی نوین تحت عنوان کاشت ابرو برای افرادی که ابروهای نازک از مد افتاده اند و بسیاری از افرادی که ابروهای پرپشتی ندارند و به دنبال یافتن روش هایی هستند که با استفاده از آن بتوانند به ضخامت ابروهایشان که قسمتی بسیار مهم در ظاهر است بیفزایند، بسیار افزایش یافته است از آنجایی که نازکی ابرو یا نداشتن آن می تواند ارثی یا اکتسابی باشد. موارد اکتسابی می تواند شامل: بیماری (مانند آلوپسی)، انجام روش های درمانی مانند شیمی درمانی، مصرف برخی داروها و یا در اثر سوختگی یا تصادف باشد، دغدغه بسیاری از افرادی که طالب زیبایی هستند را کاشت و پیوند ابرو با موی طبیعی برطرف نموده است. این روش مختص جنسیت خاصی نیست و خانم ها و آقایان هردو می توانند برای انجام آن اقدام نمایند. در این مقاله در مورد نحوه انجام این روش بیشتر اطلاعات کسب خواهید کرد.
کاشت ابرو چیست؟
کاشت ابرو یک روش نوین برای مراقبت از زیبایی ظاهری است. در طی این روش فولیکول مو (همراه با تار مو) از نقاط مورد نظر بدن خود شخص، توسط یک پزشک آموزش دیده با روش های مختلف برداشته می شود و به ناحیه ابرو منتقل می گردد. هدف از انجام این روش آن است که از این گرافت های پیوند داده شده، موهای جدید رشد کند و نمای کامل تری از ابرو ایجاد شود. نتیجه ایده آل حاصل از این روش، ایجاد یک ابروی پرپشت به سلیقه و نظر خود فرد متقاضی می باشد.
انواع روش های کاشت ابرو
روش های مختلفی برای کاشت ابرو به صورت طبیعی ارائه شده است که ۲ نوع پرطرفدار آن در سراسر دنیا و ایران، روش های FUE و FUT می باشد که هردو نتیجه ای یکسان اما روش انجام متفاوت از هم دارند. این دو روش مورد تایید سازمان جهانی دارو (FDA) به عنوان راه درمان و ترمیمی موثر، جهت افزایش تراکم ابرو می باشد.
- با توجه به اینکه کاشت ابرو، روشی غیر جراحی می باشد و نیازی به بیهوشی عمومی ندارد، مورد استقبال از سمت مردم واقع شده است.
- یکی دیگر از علت های محبوبیت آن این است که دوره نقاهت خاصی نخواهد داشت و فرد پس از پایان کاشت می تواند به زندگی روزمره خود ادامه دهد.
۱. کاشت ابرو به روش FUE
معمولا طی این روش، ناحیه بالای گوش فرد به عنوان ناحیه اهدا کننده فولیکول مو انتخاب می شود. به این ترتیب که:
- ابتدا پزشک هر دانه فولیکول مو را که ضخامتی متناسب با ضخامت ابرو دارد (۰.۷ الی ۰.۸ میلی متر) را انتخاب و از ریشه در می آورد.
- پس از آن، فولیکول مورد نظر با میکروسکوپ بررسی می شود و در صورت تایید تکنسین، به ناحیه از پیش مشخص شده ابرو منتقل می شود.
در پایان این روش هیچ جای زخم عمیق و یکسره ای به جا نمی ماند و فقط قسمت هایی که مو از آن ها برداشته شده یا پیوند داده شده، ملتهب و خونی (در حد یک قطره) می شوند. این آثار پس از حداکثر ۲ ماه از بین خواهند رفت. نتیجه این روش بلافاصله پس از اتمام کار قابل مشاهده خواهد بود.
۲. کاشت ابرو به روش FUT
این روش یک تفاوت نسبتا چشمگیر با روش قبلی دارد. تفاوت آن در مورد محل اهدا کننده مو است. به این ترتیب که:
- ابتدا یک نوار نازک (فلپ) از موی سر شخص از قسمت پشت گوش یا سرش، برداشته می شود.
- بعد از آن تمام گرافت ها توسط میکروسکوپ پالایش شده و بهترین آن ها برای انتقال، انتخاب می شود.
- باقی مراحل همانند روش FUE می باشد.
در پایان این روش یک زخم یا اسکار نازک که در اثر برداشتن مو از ناحیه اهدا کننده ایجاد شده، روی سر شخص متقاضی به جا می مانداین اسکار پس از گذشت مدتی سفید می شود و معمولا جای آن از بین نمی رود و فرد باید با بلند کردن موهای اطراف آن، اسکار مورد نظر را در صورت تمایل بپوشاند.
کاشت ابرو چگونه انجام می شود؟
پس از انتخاب نوع روش، مراحل زیر طی خواهند شد:
- پزشک توسط مداد یا ماژیک برای شخص متقاضی یک قاب ابرو می کشد. این قاب غالبا به سلیقه خود فرد می باشد. یعنی او می تواند حجم، ضخامت ابرو و طول آن را انتخاب کند.
- ناحیه اهدا کننده انتخاب و توسط داروهای بی حسی (اکثرا با تزریق محلول لیدوکائین)، کاملا بی حس می شود. تصمیم گیری در مورد ناحیه گیرنده معمولا با اتفاق نظر پزشک و متقاضی صورت می گیرد.
- پزشک ناحیه گیرنده (ابرو) را نیز بی حس می نماید. سپس برش هایی را در جهت رویش ابرو ایجاد می کند.
- فولیکول ها توسط میکروسکوپ پالایش می شوند و برای پیوند در اختیار پزشک قرار می گیرند.
- پزشک بنا به سابقه ای که در این کار دارد، به آرامی و دقت، فولیکول ها را در ناحیه گیرنده توسط یک پنس مخصوص قرار می دهد.
این روش باتوجه به حساسیت بالایی که دارد، معمولا بین ۳ الی ۶ ساعت ممکن است طول بکشد.
کاشت ابرو درمان دائمی و قطعی است؟
شاید این سوال برای خیلی ها به وجود بیاید که آیا این روش دائمی است؟ ماندگاری آن چقدر است؟ بدیهی است با توجه به این فولیکول مو از بدن خود شخص گرفته می شود، این روش دائمی باشد. اما در مواردی ممکن است ریزش موهای ابرو بعد از چند سال رخ دهد. اما اگر این تکنیک توسط افراد با تجربه انجام شود و نگهداری از آن به بهترین نحو صورت گیرد، نتیجه بدون تغییر چشمگیر بعد از ریزش، دائمی و مادام العمر خواهد بود. به شرطی که هیچ اتفاقی (مانند سوختگی در اثر آتش سوزی و ...) برای آن نیفتد.
مزایای کاشت ابرو چیست؟
- بی برو و برگرد، کاشت ابرو روشی به صرفه تر و اقتصادی تر از روش هایی مانند: فیبروز، میکروپیگمنتیشن، تاتو و... است.
- روش های نامبرده حداقل ۲ بار در سال نیاز به شارژ و تمدید دارند. اما کاشت ابرو در یک جلسه صورت می پذیرد. گاهی پزشک بر اساس صلاحدید ممکن است جلسه دومی را نیز ترتیب دهد که به عنوان جلسه تکمیلی شناخته می شود.
- نتیجه کاشت ابرو در اکثر موارد، دائمی است.
- نیاز به استفاده از مدادهای ابرو، پودر و ریمل های ابرو از بین می رود.
- چهره ای جوان و ابروهایی پرپشت به فرد می بخشد.
آیا این روش عوارضی نیز به دنبال دارد؟
عوارض بعد از کاشت ابرو به دو دسته روتین و غیر طبیعی تقسیم می شود:
۱. عوارض شایع
عوارضی که بالطبع بعد از فرو رفتن سوزن یا تیغ به پوست ایجاد می شود جزو این موارد است. در کل آن ها عبارت اند از:
- ورم در ناحیه هایی که فولیکول مو از آن ها خارج شده یا به آن ها پیوند زده شده.
- التهاب در نواحی مذکور
- خونریزی بسیار کم در ناحیه گیرنده و اهدا کننده
- سوزش متوسط تا شدید بعد از رفع بی حسی (شدت آن در افراد مختلف، متفاوت است)
- چند روز بعد از کاشت ابرو، ناحیه گیرنده، دچار پوسته پوسته زدن و دلمه شدن می شود. (این مورد شایع است و اگر همراه با نشانه هایی مانند تب و... نباشد، طبیعی تلقی می گردد)
- ریزش اولیه مو (درباره این نکته در ادامه مفصلا توضیح خواهیم داد).
۲. عوارض غیر طبیعی
- خون ریزی بیش از حد
- آسیب شدید یا خفیف به بافت های عصبی
- تورم بسیار زیاد در نواحی گیرنده و اهدا کننده مو
- کبودی های بزرگ
- عفونت در اثر باز بودن زخم
- باقی ماندن اثر زخم
علت ریزش موها بعد از کاشت پیوند چیست؟
یکی از مواردی که باعث نگرانی افرادی می شود که کاشت ابرو انجام داده اند این است که پس از گذشت مدتی از کاشت، موهای پیوند داده شده شروع به ریزش می کنند. این صحنه می تواند بسیار وحشتناک و نا امید کننده باشد. اما جای نگرانی نیست. این اتفاق در ۹۹% افراد رخ می دهد. درست است که تار موی ابرو ریخته شده، اما فولیکول آن در ابرو باقی مانده است و می تواند مدتی بعد مجددا یک موی دیگر را بسازد و از پوست خارج نماید.
چه کسانی نباید کاشت ابرو انجام دهند؟
افرادی که دچار بیماری های پوستی، سرطان ها وزخم های باز هستند، نباید کاشت ابرو را انجام دهند. از جمله بیماری ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اختلالات خونریزی
- آلوپسی آره آتا
- تریکوتیلومانیا
کجا کاشت ابرو انجام دهیم؟
کاشت ابرو معمولا توسط جراحان پوست مو و زیبایی انجام می شود. یک پزشک ممکن است این روش را در یک کلینیک سرپایی یا مطب شخصی خود انجام دهد. بهتر است قبل از اقدام برای انجام این روش، تحقیقات جامع و کاملی به عمل بیاورید. یک مرکز معتبر و پزشک ماهر را برای آن انتخاب کنید. از طریق تبلیغات و بروشورهای کلینیک در مورد مدارک و تجربه پزشک آن ها، اطلاعات کسب کنید. در حالت ایده آل، مرکز مورد نظر باید مجموعه ای از کارهای انجام شده شان را در قالب آلبوم به شما نشان دهند تا بتوانید به میزان مهارت آن ها پی ببرید.
کلام آخر
هرگز نباید این روش را در مکان هایی مانند آرایشگاه ها انجام دهید. این روش درست است که جراحی نیست، اما نیاز به تخصص یک پزشک را دارد. بنابراین به سبب صرف هزینه کمتر، این ریسک را به هیچ وجه نپذیرید. زیرا که پیامدها و عوارض آن جبران ناپذیر خواهد بود.