آیا قرص های ضد بارداری باعث چاقی می شوند؟

بهترین روش جلوگیری از بارداری قرص ها هستند. قرص های ضد بارداری مانند ال دی، لاینسترنول، روکین، یاز و یاسمین و همچنین قرص شیردهی .....هستند. چاقی و افزایش وزن به دلیل مصرف قرص جلوگیری نادر است، اما بعضی از خانمها وقتی شروع به مصرف قرص های ضد بارداری می کنند، کمی افزایش وزن پیدا می کنند. که اغلب یک اثر جانبی موقتی است که به دلیل احتباس مایعات است و نه چربی اضافی.
افزایش وزن نگرانی مشترک بسیاری از افرادی است که بدنبال شروع روش های هورمونی برای جلوگیری از بارداری هستند. تجربیاتی که دیگران از نظر اینکه جلوگیری از بارداری هورمونی باعث اضافه وزن آنها شده است ممکن است باعث شود تا برخی از افراد از مصرف قرص های جلوگیری پرهیز کنند، اما نباید بگذارید نظرات غیرواقع و نامشخص دیگران روی شما تاثیر بگذارد.
بررسی چاقی و افزایش وزن در زنان با مصرف قرص های ضد بارداری
بیشتر مطالعات با این نظریه که روش های جلوگیری هورمونی، باعث افزایش وزن می شود، را کاملا رد کرده اند. بررسی ۴۴ مطالعه هیچ شواهدی را نشان نداد که قرص های ضد بارداری باعث افزایش وزن در اکثر زنان می شوند. و مانند سایر عوارض جانبی احتمالی قرص، افزایش وزن به طور کلی خیلی کم خ می دهد و طی ۲ تا ۳ ماه از بین می رود. اگر پس از شروع مصرف داروهای ضد بارداری هورمونی، به طور قابل توجهی وزن شما افزایش پیدا کرد، افزایش وزن شما احتمالاً ناشی از چیز دیگری است. با پزشک در این مورد صحبت کنید. او ممکن است نوع دیگری از قرص های ضد بارداری را پیشنهاد دهد
انواع قرص های جلوگیری بارداری
دو نوع قرص وجود دارد:
- قرص های ترکیبی، که حاوی استروژن و پروژستین هستند.
- قرص های پروژستین( مینی پیل ها)
بیشتر قرص های ضد بارداری در دوزهای مختلف از یک نوع استروژن استفاده می کنند، اما هر مارک قرص ممکن است نوع کمی متفاوت از هورمون پروژستین را در دوزهای مختلف ارائه دهد. که نتیجه آن، عوارض جانبی بالقوه متفاوت هر قرص است.
هر کدام را که امتحان کنید، حداقل ۳ ماه فرصت بدهید تا عوارض جانبی آن برای شما مشخص شود.
قرص های موجود در بازار بسیار متفاوت هستند.
هنگامی که قرص های ضد بارداری برای اولین بار در اوایل دهه ۱۹۶۰ به فروش می رسید، سطح بسیار زیادی استروژن و پروژستین داشتند. استروژن در دوزهای زیاد می تواند به دلیل افزایش اشتها و احتباس مایعات باعث افزایش وزن شود. بنابراین ، ۵۰ سال پیش آنها ممکن است باعث افزایش وزن در برخی از زنان شده باشد.
قرص های کنترل كننده بارداری امروزی هورمون های بسیار كمتر دارند. بنابراین احتمالاً افزایش وزنی ایجاد نخواهند کرد.
دلایل افزایش وزن زنان
اگر متوجه افزایش وزن شده اید و نمی توانید دلیلی را مشخص کنید، این می تواند یکی از دلایل شایع زیر باشد.
۱. تغییر در روال زندگی
اگر کم تحرک تر از قبل شده اید، ممکن است متوجه افزایش تدریجی وزن شوید. نشستن به مدت زیادی در طول روز می تواند منجر به افزایش وزن شود.
۲. تغییر در رژیم غذایی
آیا بیشتر از حد معمول بیرون غذا می خورید؟ افزایش تدریجی کالری دریافتی می تواند منجر به افزایش وزن شود.
با کمک برنامه کنترل مواد غذایی، میزان کالری روزانه خود را کنترل کنید. اگر این هدف شما باشد، انجام این کار می تواند به شما در حفظ وزن فعلی یا کاهش وزن کمک کند.
۳. تغییر در متابولیسم
بسته به سن شما، متابولیسم شما می تواند در تغییر در وزن و سطح انرژی شما نقش داشته باشد. با افزایش سن، متابولیسم بدن تغییر می کند. در این صورت ممکن است تغییرات وزن رخ دهد.
پزشک می تواند ارزیابی بدنی و آزمایش خون برای بررسی متابولیسم شما درخواست کند تا ببیند آیا مشکلی دارید که ممکن است بر توانایی کالری سوزی بدن شما تأثیر بگذارد.
۴. تغییر در فعالیت های ورزشی
آیا بیشتر ورزش های وزنه برداری یا عضله سازی انجام می دهید؟ افزایش توده عضلانی ممکن است افزایشی را که در اندازه و سایز عضلات مشاهده می کنید، توضیح دهد.
احتمالاً هنوز هم همان اندازه را احساس خواهید کرد. شلوار جین شما مانند قبل یا بهتر خواهد بود، اما ممکن است عددی که روی ترازو می بینید افزایش یابد. این به این دلیل است که شما عضله سازی می کنید.
۵. احتمال افزایش وزن
مطالعات نشان می دهد که هیچ گروه خاصی تمایل بیشتری به افزایش وزن نسبت به گروه دیگر ندارد. وزن شما هنگام شروع مصرف قرص نیز این احتمال را بیشتر می کند.
یک مطالعه منبع معتبر نشان داد دختران زیر ۱۸ سال که چاق هستند در هنگام مصرف قرص در معرض خطر افزایش وزن نیستند.
چگونه می توان افزایش وزن را مدیریت کرد؟
اگر از زمان شروع کنترل بارداری متوجه تغییر وزن در وزن خود شده اید این نکات را بخاطر بسپارید:
۱. کمی فرصت دهید.
ممکن است بلافاصله پس از شروع کنترل بارداری کمی افزایش وزن داشته باشید. که اغلب نتیجه احتباس آب است، نه افزایش چربی واقعی.
تقریباً همیشه موقتی است. با گذشت زمان، این آب از بین می رود و وزن شما باید به حالت طبیعی برمی گردد.
۲. بیشتر حرکت کنید.
ورزش مکرر و داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل می تواند برای شما بسیار مفید باشد. داشتن یک سبک زندگی فعال تر ممکن است به شما کمک کند تا مقداری از اضافه وزن تان را پس از شروع مصرف داروهای پیشگیری از بارداری، کاهش دهید.
۳. قرص های جلوگیری را تغییر دهید.
استروژن می تواند اشتهای شما را تحریک کرده و باعث می شود آب بیشتری در بدن باقی بماند. اگر قرص پیشگیری از بارداری شما دوز بالایی از استروژن داشته باشد، احتمالاً تغییر وزن شما بیشتر است.
اگر می خواهید افزایش وزن شما با قرص های جلوگیری بارداری مرتبط باشد، با پزشک خود صحبت کنید. قرص های ضد بارداری باهم متفاوت هستند، بنابراین ممکن است پزشک بتواند دارویی را پیدا کند که دوز کمتری از استروژن داشته باشد و اشتها یا وزن شما را تحت تأثیر قرار ندهد.
اثرات جانبی قرص های جلوگیری از بارداری
اندکی پس از شروع کنترل بارداری، ممکن است علاوه بر احتباس آب، عوارض جانبی دیگری نیز مشاهده کنید. عوارض جانبی رایج کنترل بارداری عبارتند از:
۱. حالت تهوع
اگر دوز مصرف داروهای پیشگیری از بارداری بیش از حد زیاد است یا آن را با غذا مصرف نمی کنید، ممکن است بلافاصله پس از مصرف حالت تهوع پیدا کنید. با پزشک در مورد راه های کاهش تهوع صحبت کنید.
می توانید قرص را کمی بعد از غذا بخورید یا دوز دارو را کاهش دهید. همچنین ممکن است پزشک توصیه کند که دارو را قبل از خواب برای کاهش حالت تهوع مصرف کنید.
۲. تغییرات پوستی
به طور معمول، داروهای ضد بارداری می تواند به طور موثر از آکنه جلوگیری کند. هنوز هم، بعضی از افراد ممکن است با شروع استفاده از قرص های کنترل بارداری، آکنه بیشتری را تجربه کنند. که می تواند ناشی از تغییر در سطح هورمون ها باشد.
۳. سردرد
افزایش استروژن می تواند باعث سردرد شود. اگر سابقه میگرن دارید، افزایش هورمون استروژن در بدن ممکن است تعداد دفعات سردرد میگرنی را افزایش دهد.
قبل از شروع مصرف قرص های جلوگیری به پزشک درمورد سردردهای خود صحبت کنید. اگر سردردها بیشتر شوند، از پزشک در مورد اقداماتی جهت کاهش آن سوال کنید.
نتیجه گیری
قبل از تصمیم گیری در مورد استفاده از هر فرم هورمونی جلوگیری از بارداری، با پزشک در مورد گزینه های موجود صحبت کنید. امروز گزینه های زیادی برای انتخاب روش های پیشگیری از بارداری وجود دارند.
اگر اولین روشی را که پزشک توصیه می کند دوست ندارید، می توانید روش های دیگری را امتحان کنید تا زمانی که چیزی پیدا کنید که باعث راحتی شما شود، عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد نکند و متناسب با سبک زندگی شما باشد.