چرا رنگ پوست مردم جهان متفاوت است؟

رنگ پوست انسان ها در زمان های مختلف، درجوامع با جغرافیای مختلف، با افزایش جمعیت در سراسر کره زمین، تکامل یافته است. علاوه بر این تغییرات بیولوژیکی ژنتیکی، سازگاری فرهنگی نیز باعث تغییراتی در رنگ پوست ما شده است. به عنوان مثال، ما امروز می توانیم از رژیم های غذایی غنی از فولات و ویتامین D استفاده کنیم و یا همچنین می توانیم برای جلوگیری از اشعه ماورا بنفش، پناهگاه بسازیم، لباس بپوشیم و کرم ضد آفتاب بزنیم، در حالی که در گذشته چنین نبوده است.
رنگ پوست یکی از بارزترین و (به معنای واقعی کلمه) سطحی ترین تفاوت انسان ها است. اما داستان تکاملی پشت این تنوع مشترک است: در طول تکامل انسان، چهره و پوست انسان با یک شیب مداوم در حال تغییر بوده است که این تغییرات به علت مناطق جغرافیایی متفاوت، ژن ها و تغییرات فرهنگی و سلیقه ای رخ داده است.
چرا رنگ پوست انسان ها متفاوت است؟
تغییرات در رنگ پوست انسان ویژگی است که سازگار با جغرافیا و اشعه ماورا بنفش خورشید (UV) است.
همانطور که انسانهای اولیه در جستجوی غذا و آب به محیط های گرم و باز نقل مکان کردند، خنک نگه داشتن یک چالش بزرگ بود. بهترین تغییر افزایش تعداد غدد عرق روی پوست و در عین حال کاهش میزان موی بدن است. با کمتر شدن مو، تعریق می توانست به راحتی تبخیر شود و بدن با کارایی بیشتری خنک شود. اما پوست کم مو در مناطق استوایی به دلیل آفتاب شدید دچار مشکلاتی هم می شد از آنجا که قرار گرفتن در معرض آفتاب به بدن آسیب می رساند، راه حل ایجاد پوستی تیره تر یود تا خود را از اشعه های آسیب رسانتر خورشید محافظت کند.
چرا مردم مناطق گرمسیری به طور کلی رنگ پوست تیره تری نسبت به افرادی که در آب و هوای سردتر زندگی می کنند، دارند؟
ملانین، رنگدانه قهوه ای پوست، یک ضد آفتاب طبیعی است که مردم گرمسیر را از بسیاری از اثرات مضر اشعه ماورا بنفش (UV) محافظت می کند. برای مثال:
۱. نور خورشید شدید در مناطق گرمسیر، اسید فولیک ماده ضروری بدن بخصوص برای جنین را تجزیه می کند.
اشعه ماورا بنفش خورشید می تواند اسید فولیک، ماده مغذی لازم برای رشد جنین سالم را از بین ببرد. پوست تیره مردمی که نزدیک به خط استوا زندگی می کنند باعث شد، تا از تجزیه فولیک اسید در بدن جلوگیری و بدن دچار کمبود ماده ضروری فولات بخصوص در بارداری نشود.
۲. کسب ویتامین D کمتر در مناطق جغرافیایی سردتر
با این وجود وقتی مقدار مشخصی از اشعه ماورا بنفش به پوست نفوذ می کند، به بدن انسان کمک می کند تا از ویتامین D برای جذب کلسیم لازم برای ساخت استخوان ها استفاده کند. این توضیح می دهد که چرا افرادی که به مناطق جغرافیایی سردتر و با نور خورشید کمتر مهاجرت کرده اند رنگ پوست روشن تری پیدا کرده اند. هنگامی که مردم به مناطق دورتر از خط استوا با سطح اشعه ماورا UV بنفش پایین تر منتقل می شدند، انتخاب طبیعی پوست روشن تر را ترجیح می داد که به اشعه ماورا بنفش اجازه نفوذ و تولید ویتامین D ضروری را در بدن بدهد.
۳. تاثیر برف و غذاهایی دریایی بر رنگ پوست مردم در قطب
عامل سوم نیز وجود دارد که بر رنگ پوست تأثیر می گذارد: مردم ساحلی که رژیم های غذایی سرشار از غذاهای دریایی می خورند از این منبع جایگزین ویتامین D بهره مند می شوند. این بدان معناست که برخی از مردم قطب شمال، مانند مردم بومی آلاسکا و کانادا، می توانند پوست تیره داشته باشند. حتی در مناطقی کم نور مانند قطب. در تابستان به دلیل انعکاس نور خوشید از سطح برف و یخ، اشعه ماورا بنفش زیادی به آنها می رسد، و پوست تیره ساکنان قطبی را از نور منعکس شده محافظت می کند.