بوتاکس برای چه کسانی ضرر دارد؟

تزریق بوتاکس اغلب یک عمل زیبایی بدون خطر محسوب می شود اما باید بدانید بوتاکس صورت برای برخی افراد مانند در دوران بارداری و شیردهی می تواند ضرر داشته باشد و توصیه نشود. همچنین بوتاکس می تواند باعث آلرژی و یا تداخل دارویی با دیگر داروها یا بیماری های خاص داشته باشد مانند: بیماری های قلبی، آسم، فشارخون و... و برای برخی افراد ممنوع باشد. در این متن به بررسی اینکه بوتاکس برای چه کسانی نباید تزریق شود، تداخلات دارویی بوتاکس و علائم آلرژی به بوتاکس می پردازیم.
بوتاکس برای چه کسانی مناسب نیست؟
- قبل از استفاده از بوتاکس، اگر به آن حساسیت دارید، یا اگر آلرژی خاص دیگری دارید، به پزشک اطلاع دهید. این محصول ممکن است حاوی مواد غیرفعال (مانند پروتئین شیر گاو موجود در برخی محصولات) باشد، که می تواند باعث واکنش های آلرژیک یا سایر مشکلات شود. برای اطلاعات بیشتر با پزشک مشورت کنید.
- افراد مسن ممکن است از این دارو برای مثانه پرکار استفاده کنند. در مورد عوارض جانبی این دارو خصوصاً اثرات ادراری حتما سوال کنید.
- كودكانی كه از اين دارو برای اسپاسم عضلات استفاده می كنند ممكن است حساسيت بيشتری نسبت به عوارض جانبی اين دارو از جمله مشكل در تنفس يا بلع داشته باشند. حتما در مورد خطرات و فواید با پزشک مشورت کنید.
- این دارو فقط در صورت نیاز شدید در دوران بارداری باید استفاده شود. خطرات و فواید را با پزشک خود در میان بگذارید. استفاده برای درمان زیبایی چین و چروک در دوران بارداری توصیه نمی شود.
- هم چنین مشخص نیست که آیا این دارو به شیر مادر منتقل می شود یا خیر.
- از درمان های مختلف قبلی با بوتاکس باید حداقل ۴ ماه گذشته باشد.
- اگر مجبور به فعالیت های سنگین بعد از بوتاکس هستید مانند رانندگی، استفاده از ماشین الات و ... به دلیل اینکه بعد از بوتاکس ممکن است دچار ضعف عضلانی، افتادگی پلک یا تاری دید شوید. تزریق بوتاکس انجام ندهید.
- نوشیدنی های الکلی نباید مصرف کرده باشید یا بعد از آن مصرف نکنید.
- قبل از استفاده از این دارو، در مورد سابقه پزشکی به پزشک اطلاع دهید، خصوصاً در موراد زیر:
-
- مشکلات خونریزی
- سابقه جراحی چشم، مشکل خاص چشمی (گلوکوم)
- بیماری قلبی
- دیابت
- علائم عفونت در نزدیکی محل تزریق
- عفونت دستگاه ادراری، عدم توانایی ادرار
- اختلالات عصبی (مانند بیماری میاستنی گراویس)
- تشنج
- مشکل در بلع (دیسفاژی)
- مشکلات تنفسی (مانند آسم، آمفیزم، پنومونی از نوع آسپیراسیون)
✅ قبل از تزریق، به پزشک در مورد سابقه تزریق بوتاکس بگویید.
✅ برخی از مارک های بوتاکس حاوی آلبومین ساخته شده از خون انسان است. حتی اگر خون به دقت آزمایش شده باشد و این دارو فرآیند تولید خاصی را پشت سر بگذارد، احتمال بسیار کمی وجود دارد که از طریق دارو به عفونت های جدی مبتلا شوید. برای اطلاعات بیشتر با دکتر مشورت کنید.
بوتاکس با چه داروهایی تداخل دارد؟
تداخلات دارویی ممکن است نحوه عملکرد داروهای شما را تغییر دهد یا خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. این مطلب شامل همه داروهای مصرفی فرد نیست. لیستی از تمام داروهایی که استفاده می کنید (از جمله داروهای بدون نسخه و داروهای گیاهی) تهیه کرده و آن را با پزشک خود به اشتراک بگذارید. بدون تأیید پزشک، دوز داروها را شروع، متوقف یا تغییر ندهید.
برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند عبارتند از:
- آنتی بیوتیک های خاص (از جمله آمینوگلیکوزیدها مانند جنتامایسین، پلی میکسین)
- داروهای ضد انعقاد خون (مانند وارفارین)
- داروهای بیماری آلزایمر (مانند گالانتامین، ریواستیگمین، تاکرین)
- داروهای میاستنی گراویس (مانند آمبنونیوم، پیریدوستیگمین)
- کینیدین.
علائم آلرژی به بوتاکس
واکنش آلرژیک بسیار جدی به بوتاکس بسیارنادر است. با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی، از جمله موارد زیر فورا به پزشک مراجعه کنید:
- خارش یا تورم (به خصوص صورت / زبان / گلو)
- بثورات پوستی
- سرگیجه شدید
- مشکل تنفس
آیا بوتاکس با داروهای بدون نسخه یا گیاهی هم تداخل دارد؟
در صورت مصرف بیش از حد ممکن است.
اگر بوتاکس بیش از حد تزریق شود ممکن است فرد دچار علائم جدی مانند مشکل تنفسی شود، در این صورت باید با اورژانس تماس بگیرید. همچنین گاهی علائم تزریق بیش از حد، دیرتر رخ دهند، و ممکن است شامل ضعف عضلانی جدی، مشکلات تنفسی و فلج باشد.
تینا آیا بعد از بوتاکس محدودیت غذایی وجود دارد؟ ۱۸ ارديبهشت ۰۰
همیار هلیکس خیر محدودیت غذایی وجود ندارد مگر پزشک از شما با توجه با سابقه پزشکی و... شما درخواست کند. همچنین نباید الکل و سیگار استفاده شود. ۱۸ ارديبهشت ۰۰