سیر برای چه کسانی ضرر دارد؟

مصرف سیر همانگونه که برای بسیاری از افراد مفید است برای برخی افراد مضر است. همچنین مصرف همزمان سیر با برخی داروها می تواند ایجاد تداخل دارویی کند و عوارض جانبی بدنبال خواهد داشت. برای مثال مصرف برای افراد باردار و شیردهی و یا افرادی که داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین، هپارین و ... مصرف می کنند. در این موارد سیر ممکن است فرآیند لخته شدن خون را کند کرده و احتمال کبودی و خونریزی را افزایش دهد. بنابراین باید حتما با پزشک مشورت کنید.
مزایای احتمالی سیر برای سلامتی
تحقیقات پزشکی سیر را به تعدادی از فواید سلامتی پیوند می دهد. با این حال، برخی مطالعات نشان داده اند که سیر خام ممکن است نسبت به شکل پخته آن موثرتر باشد، با این حال مکمل های سیر بیشترین تأثیر را دارند.
در غذا، سیر به مقدار کم استفاده می شود و حاوی کالری، چربی، پروتئین یا کربوهیدرات بسیار کمی است. عملکرد سلامتی آن از آنزیم ها و ترکیبات منحصر به فرد موجود در آن بخصوص برای سلامت قلب است.
یک حبه سیر حاوی:
- کالری: ۴
- پروتئین: ۰ گرم
- چربی: ۰ گرم
- کربوهیدرات ها: ۱ گرم
- فیبر: ۰ گرم
هشدارهای مصرف سیر
نکاتی که باید برای مصرف سیر به آن توجه کرد:
- در دوران حاملگی و شیردهی: مصرف سیر به مقدار معمول آن در مواد غذایی احتمالا در دوران بارداری نیز بی خطر است. اما استفاده از فرم دارویی آن در این دوران پیشنهاد نمیشود. اطلاعات کافی به منظور بررسی میزان خطر استفاده از سیر بر روی پوست در این دوران وجود ندارد به همین جهت بهتر است از مصرف آن اجتناب کرد.
- کودکان: استفاده محدود از سیر در کودکان بی خطر است و اطلاعات کافی دربارهی مصرف میزان زیاد از آن وجود ندارد. استفاده از سیر خام روی پوست کودکان احتمالا با مشکلاتی همراه بوده و احتمال دارد آسیبهای پوستی مانند سوختگی را به دنبال داشته باشد.
- افرادی که اختلال خونریزی دارند: سیر به ویژه فرم تازه آن ممکن است احتمال خطر خونریزی را افزایش دهد.
- کسانی که جراحی دارند: سیر ممکن است خونریزی را طولانی کرده و فشار خون را دچار مشکل کند. علاوه بر آن ممکن است سطح قند خون را نیز کاهش دهد به همین علت بهتر است حداقل دو هفته پیش از تاریخ جراحی مصرف سیر را متوقف کرد.
تداخلات دارویی سیر
سیر میتواند با داروهای زیر با تداخلاتی همراه باشد:
- داروهایی که برای ایدز مورد استفاده قرار میگیرند. (مهارکنندههای غیر نوکلئوزیدی معکوس ترانس کریپتاز): مصرف سیر به همراه این داروها میتواند میزان اثر بخشی آنها را کاهش دهد.
- ایزونیازید: سیر میتواند سطح این ماده را در بدن کاهش دهد و باید از مصرف همزمان آنها اجتناب شود.
- ساکویناویر: مصرف همزمان سیر میتواند باعث کاهش اثر ساکویناویر شود.
بیشتر بدانیم...نکات مهمی که باید در هنگام مصرف دارو رعایت کنید!
بهتر است برای استفاده همزمان سیر با موارد زیر مراتب احتیاط رعایت شود:
- قرصهای ضد بارداری و سیر میتوانند تداخل داشته باشند. برخی از قرصهای جلوگیری از بارداری حاوی استروژن هستند. سیر ممکن است تجزیهی استروژن را افزایش داده و منجر به کاهش اثر آن شود. به همین علت در افرادی که در رژیم غذایی خود از میزان زیادی سیر استفاده میکنند پیشنهاد میشود از دیگر روشهای ضد بارداری نیز استفاده شود.
- سیکلوسپورین: استفاده همزمان سیر ممکن است سرعت تجزیهی سیکلوسپورین را افزایش داده و باعث کاهش اثر آن شود.
- برخی از داروها توسط کبد تجزیه شده و مصرف سیر ممکن است سرعت تجزیه برخی از این داروها را کاهش داده یا بروز عوارض جانبی آنها را تجدید کند. از جملهی این داروها که لازم است با پزشک دربارهی همزمانی مصرف آنها مشورت شود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
- ۱. استامینوفن، کلروزوکسازون، اتانول، تئوفیلین
- ۲. داروهای مورد استفاد برای بیهوشی در طی عمل جراحی مانند: آنفلوران، هالوتان، ایزوفلوران و متوکسی فلوران
-
- داروهایی که لخته شدن خون را کند میکنند (داروهای ضد انعقاد) با سیر تداخل دارند. سیر ممکن است فرآیند لخته شدن خون را کند کرده و احتمال کبودی و خونریزی را افزایش میدهد. از این دسته از داروها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
-
- آسپرین
- کلوپیدوگرل
- دیکلوفناک
- ایبوپروفن
- ناپروکسن
- دالتپارین
- انوکساپارین
- هپارین و وارفارین
-