دلایل گریه نوزاد چیست؟

نوزادان به طور متوسط معمولا ۲ تا ۳ ساعت از روز را به گریه می گذرانند. گریه ی نوزاد میتواند باعث اضطراب پدر و مادر او شود.نوزادان گاهی بدون هیچ دلیلی واضحی گریه میکنند. اما آنها تلاش میکنند تا با گریه چیزی را به شما بگویند. برای همین بهتر است دلایل گریه نوزاد و گریه های که نشان دهنده هشدار برای شماست را بشناسید:
دلایل گریه کردن کودک
ممکن است به دلایل زیر کودک شما گریه کند که با راهکارهای پیشنهادی میتوایند کودک را راحتتر آرام کنید:
گریه نوزاد بخاطر گرسنگی
در سه ماهه اول تولد نوزاد باید هر دو ساعت یکبار شیر بخورد گریه ی نوزاد ناشی از گرسنگی معمولا شدت کمی دارد و ناگهان صدای گریه ی او زیاد میشود و دوباره آرام میشود.
ساکت کردن نوزاد:
به نوزاد خود شیر بدهید، اما شاید گرسنه نباشد و فقط با مکیدن آرام میشود، میتوانید در این مواقع از پستانک استفاده کنید.
گریه نوزاد به دلیل خستگی
برخلاف بزرگسالان، نوزاد زمانی که خسته است و خوابش میاد جای ثابت خوابش نمیبرد.
ساکت کردن نوزاد:
او را روی پایتان یا گهواره تکان دهید یا او را در ماشین در حال حرکت بخوابانید.
آلرژی کودک
مادر میتواند هر انچه میخورد از طریق شیرش به نوزد منتقل کند و باعث دل درد نوزاد شود برای مثال آجیل، گندم یا سایر غذاها که ممکن است به آنها حساسیت نشان دهد.
آرام کردن کودک:
اگر تصور میکنید گریه ی نوزاد بخاطر حساسیت غذایی هست با متخصص اطفال مشورت کنید . ممکن است پشک از شما بخواهد غذاهایی مثل شیر یا تخم مرغ را کمتر مصرف کنید و در صورتی که شیرخشک مصرف میکند شیرخشک او را تغییر دهید.
ریفلاکس کودک
گریه ی کودک بعد از شیر خوردن میتواند نشانه ی سوزش سردل او باشد اماباید مطمئن شوید که ناشی از هوای بلعیده شده نباشد.
آرام کردن کودک:
سعی کنید وقتی کودک بیدار است به او شیر دهید و حتما بعد از هر بار شیرخوردن آروغ بزند. سعی کنید از سری شیشه شیر مناسب استفاده کنید تا هنگام شیردادن کودک کمتر هوا ببلعد.در صورتی که بهتر نشد با پزشک اطفال مشورت کنید و شیرخشک او را عوض کنید و سعی کنید کمتر در مجاورت دود سیگار قرار بگیرد.
چرا کودکم رفلاکس دارد و استفراغ می کند؟
کولیک کودک
از هر ۵ کودک ۱ کودک دچار کولیک میشود که باعث میشود سه بار در هفته و به مدت ۳ ساعت در روز گریه کند. معمولا یک ماه بعد از تولد او اتفاق می افتد گریه های ناگهانی بریده بریده که بلندتر از حد معمولند همراه با قرمز شدن شدن صورت و جمع کردن پاها در شکم و باد کردن شکم او می باشد.
آرام کردن کودک: هنوز علت آن به طور کامل مشخص نیست اما بعد از ۳ یا ۴ ماه به مرور خودش خوب میشود.
خیلی از کودکان با صدای جاروبرقی یا خشک کن ماشین لباسشویی آرام می شوند، برخی در ماشین در حال حرکت آرامش دارند و گاهی حمام شبانه و ماساژ در کاهش گریه موثر است.
استفاده از پستانک و برخی داروهای گیاهی مانند رازیانه در تسکین گریه موثر هستند.
گریه بخاطرعادات بد، خواب کودک
تا ۶ ماهگی کودک معمولا خودش به خواب میرود و خواب میماند اما ممکن است هم بدون شما نخوابد. و حتی ممکن است در برنامه ی خوابش دچار مشکل شود مخصوصا زمانی که بیمار است یا در محیط خانه ( سر و صدا) تغییری ایجاد شود.
آرام کردن کودک:
از گریه کردن نوزاد در این شرایط عذاب وجدان نگیرید و سعی کنید قبل از سر زدن به او گریه اش را تمام کرده باشد این باعث میشود تا کودکتان یاد بگیرد که سریعتر بخوابد و بیشتر خواب بماند.
در چه صورتی گریه ی کودک خطرناک است و باید به پزشک مراجعه کرد؟
- به مدت دو ساعت گریه ی نوزاد زیاد و غیر قابل تحملی دارد.
- کودک چیزی نمیخورد و یا استفراغ میکند.
- کودک شما تب دارد.
- در ادرار و مدفوع کودک شما خون است و به محرک ها پاسخی نمیدهد.