مشکلات جنسی زنان و درمان آنها

تقریباً از هر ۱۰ زن ۴ زن در مقطعی از زندگی در رابطه جنسی مشکل پیدا می کند. این مشکل جنسی گاهی باعث نگرانی یا ناراحتی می شود، بنابراین اکثر افراد به دنبال درمان آن هستند. برخی از مشکلات جنسی را می توان به تنهایی، با شریک خود یا با کمک متخصص زنان یا متخصصان دیگر حل کنید. درد هنگام رابطه جنسی به دلیل واژینسموس و ... می تواند رخ دهد. علت داشتن احساس درد هنگام رابطه جنسی به دلیل واژینسموس بسیار شایع است. همچنین برخی داروها و بیماری ها می توانند موجب کاهش میل جنسی در زنان شوند برای کاهش درد هنگام رابطه جنسی، افزایش میل جنسی زنان و کم خطر بودن رابطه رعایت نکات و درمان هایی اهمیت دارد که در این متن به تمامی آنها اشاره خواهیم کرد. با هلیکس همراه باشید..
علت مشکلات جنسی در زنان جیست؟
اختلال عملکرد جنسی یا مشکل در رابطه جنسی می تواند ناشی از یک مشکل جسمی یا روانی باشد.
علل جسمی بسیاری از شرایط جسمی و یا پزشکی می توانند باعث اختلال در عملکرد جنسی شوند. این شرایط شامل دیابت، بیماری قلبی، بیماریهای عصبی، عدم تعادل هورمونی، یائسگی به علاوه بیماری های مزمن مانند بیماری کلیوی یا نارسایی کبدی و اعتیاد به الکل یا سو مصرف مواد مخدر است. علاوه بر این، عوارض جانبی برخی از داروها، از جمله برخی داروهای ضد افسردگی، می تواند بر میل و عملکرد جنسی در سکس تأثیر بگذارد.
علل روانشناختی شامل استرس و اضطراب مربوط به کار، نگرانی در مورد عملکرد جنسی، مشکلات زناشویی یا روابط، افسردگی، احساس گناه یا اثرات آسیب جنسی در گذشته است.
- تغییرات هورمونی در زمان های خاصی از زندگی یک زن، مانند بارداری، نزدیک یائسگی یا یائسگی
- درمان های سرطان و عوارض جانبی آنها
- برخی از بیماری ها و داروها
- مشکلات رابطه با شریک زندگی خود
- تجارب منفی گذشته
- افسردگی، اضطراب یا استرس
چه نوع مشکلات جنسی زنان را تحت تأثیر قرار می دهد؟
"اختلال عملکرد جنسی زنان" اصطلاح عمومی برای یک مشکل در رابطه جنسی است. مشکل می تواند عدم علاقه به رابطه جنسی و سکس باشد. همچنین می تواند عدم پاسخ به فعالیت جنسی باشد. مشکلات جنسی در چهار گروه قرار می گیرند که اغلب با هم همپوشانی دارند:
- مشکلات تمایل و برانگیختگی جنسی
- مشکلات ارگاسم
- درد جنسی
- مشکلات جنسی ناشی از دارو یا مواد
مشکلات میل جنسی در زنان
عدم تمایل به رابطه جنسی در زنان مشکل شایعی است و می تواند زنان را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد. برای برخی از زنان، احساس تمایل تا شروع فعالیت جنسی طبیعی است. کمبود میل زمانی اختلال محسوب می شود که حداقل سه مورد زیر حداقل برای ۶ ماه وجود داشته باشد و موجب اضطراب یا غم شود:
- یک زن تمایلی به انجام هر نوع فعالیت جنسی، ندارد.
- زن افکار یا تخیلات جنسی ندارد (یا بسیار کمی دارد).
- یک زن نمی خواهد با یک شریک زندگی خود رابطه جنسی آغاز کند.
- یک زن در هنگام فعالیت جنسی هیچ لذتی ندارد.
اختلال برانگیختگی در زنان
برانگیختگی جنسی نام تغییرات فیزیکی و عاطفی است که با تحریک جنسی اتفاق می افتد. برخی از زنان ممکن است مشکلات برانگیختگی ناشی از نداشتن هیجان ذهنی یا جسمی رابطه جنسی باشند. زنان دیگر ممکن است تنها یکی از این هیجان ها را داشته باشند برای مثال فقط هیجان ذهنی یا فقط هیجان جسمی را احساس کنند.
میزان تحریک جنسی می تواند تحت تأثیر بسیاری از موارد باشد، از جمله:
- تغییراتی در احساس زن نسبت به خود یا بدن خود
- بارداری و شیردهی
- ورزش ناکافی
- خواب ناکافی
- داروهایی برای افسردگی
- استفاده از الکل یا مواد مخدر
- مشکلات رابطه
علت مشکل در ارگاسم زنان چیست؟
دشواری در رسیدن به ارگاسم یا ارگاسم نشدن در زنان معمول است. برای بسیاری از زنان، تقسیم عشق و نزدیکی بدون داشتن ارگاسم رضایتبخش است. اما زنان دیگر ممکن است احساس کنند که نداشتن ارگاسم یک مشکل است. و ممکن است بخواهند راه حلی پیدا کنند. اختلال در به ارگاسم رسیدن زنان ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:
- یک مشکل جدید جسمی یا وضعیت سلامت روان
- تغییراتی در رابطه با شریک شان
- جراحی یا اشعه در ناحیه لگن (این موارد نادر است)
درد جنسی چیست؟
درد در هنگام رابطه جنسی از نظر متخصصان به دو دلیل اصلی است:
- واژینیسموس
- دیس پارونی
این شرایط می تواند علائم مختلفی را نیز ایجاد کند، از جمله:
- سفت شدن عضله واژن که دخول را دشوار می کند.
- هنگام تلاش برای دخول، کشش، درد یا سوزش در واژن وجود دارد.
- میل کم یا عدم تمایل به دخول
- پرهیز از فعالیت جنسی
- ترس شدید از درد
در صورت اختلال در عملکرد جنسی، اختلال درد تشخیص داده می شود. زنانی که فعالیت جنسی آنها شامل دخول نمی شود نیز می توانند اختلال درد داشته باشند. برخی از زنان پس از بارداری دچار مشکلات درد جنسی می شوند.
چه داروهایی می تواند مشکلات جنسی ایجاد کند؟
بعضی از خانمها بلافاصله پس از شروع یا قطع برخی از داروها دچار مشکلات جنسی می شوند. داروهایی که ممکن است در رابطه جنسی مشکل ایجاد کنند شامل موارد زیر است:
- داروهای ضد کولینرژیک - شامل داروهایی برای درمان آسم ، بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD)، اسهال، سرگیجه، بی خوابی، حالت تهوع، مثانه بیش فعال و استفراغ
- داروهای هورمونی - از جمله قرص های جلوگیری از بارداری و هورمون درمانی
- داروهای قلبی - از جمله داروهایی برای درمان فشار خون بالا
- داروهای اعصاب و روان - از جمله مهارکننده های انتخابی جذب مجدد سروتونین (SSRI)
- استفاده از الکل، ماری جوانا و داروهای تسکین دهنده درد مانند مواد افیونی نیز می تواند منجر به مشکلات جنسی شود.
تشخیص علت مشکلات جنسی زنان
برای تشخیص اختلال عملکرد جنسی زنان، پزشک احتمالاً با معاینه جسمی و ارزیابی دقیق علائم شروع می کند. پزشک ممکن است
- معاینه لگن را برای ارزیابی سلامت اندام های تولید مثل
- و آزمایش پاپ اسمیر برای تشخیص تغییرات در سلول های دهانه رحم (برای بررسی سرطان یا شرایط پیش سرطانی) انجام دهد.
- یا آزمایش های دیگری را برای رد کردن هر گونه مشکل پزشکی که ممکن است در اختلال عملکرد جنسی زن موثر باشد، درخواست کند.
ارزیابی نگرش شما در مورد رابطه جنسی، و همچنین سایر عوامل احتمالی موثر (مانند ترس، اضطراب، آسیب جنسی / سو استفاده قبلی، مشکلات رابطه ای، یا الکل یا سو مصرف مواد مخدر) به پزشک کمک می کند تا علت اصلی این مشکل را درک کند و توصیه های مناسب درمانی داشته باشد.
درمان مشکلات جنسی در زنان
روش ایده آل برای درمان اختلال عملکرد جنسی زنان شامل یک کار تیمی بین زن، پزشکان و درمانگران آموزش دیده است. بسیاری از انواع مشکلات جنسی با درمان مشکلات اساسی جسمی یا روانی قابل اصلاح است. سایر استراتژیهای درمانی بر موارد زیر متمرکز هستند:
- آموزش در مورد آناتومی انسان، عملکرد جنسی، و تغییرات طبیعی مرتبط با افزایش سن، همچنین رفتارهای جنسی و پاسخ های مناسب، ممکن است به زن کمک کند تا بر اضطراب خود در مورد عملکرد جنسی غلبه کند.
- تقویت تحریک و ارائه تکنیک هایی برای افزایش آرامش و از بین بردن اضطراب استفاده کرد.
- تشویق رفتارهای غیر همسو. از رفتارهای غیرهمزنی (فعالیت تحریک کننده جسمی که شامل مقاربت نیست)، مانند ماساژ حسی، می تواند برای تقویت راحتی و افزایش ارتباط استفاده شود.
- به حداقل رساندن درد. روان کننده های واژن می توانند به کاهش درد ناشی از اصطکاک کمک کنند و حمام گرم قبل از مقاربت می تواند به افزایش آرامش کمک کند.
- ارتباط آزاد با شریک زندگی شما باعث ایجاد تفاوت در رضایت جنسی شما می شود. حتی اگر عادت ندارید در مورد علاقه ها و علاقه های خود صحبت کنید، یادگیری این کار و ارائه بازخورد به روشی محبت آمیز زمینه صمیمیت بیشتر را فراهم می کند.
- عادات سبک زندگی سالم را تمرین کنید. الکل را محدود کنید - نوشیدن زیاد آن می تواند پاسخ جنسی شما را کمرنگ کند. از نظر جسمی فعال باشید - فعالیت بدنی منظم می تواند قدرت شما را افزایش داده و روحیه شما را بالا ببرد و احساسات عاشقانه را تقویت کند. روش های کاهش استرس را بیاموزید تا بتوانید روی تجربیات جنسی تمرکز کنید و از آنها لذت ببرید.
- به دنبال مشاوره باشید. با یک مشاور یا درمانگر متخصص در زمینه مشکلات جنسی و رابطه ای صحبت کنید. این روش درمانی معمولاً شامل آموزشهایی در مورد چگونگی بهینه سازی پاسخ جنسی بدن، راههای افزایش صمیمیت با همسرتان و توصیه هایی برای خواندن مطالب یا تمرینات زوجین است.
- از روان کننده استفاده کنید. اگر در حین رابطه جنسی خشکی یا درد در واژن دارید، ماده روان کننده واژن می تواند در حین رابطه مفید باشد.
آیا اختلال جنسی در زنان قابل درمان قطعی است؟
موفقیت در درمان اختلالات جنسی زنان به علت اصلی این مشکل بستگی دارد. چشم انداز برای اختلال عملکرد مناسب است که مربوط به یک بیماری جسمی قابل درمان یا برگشت پذیر است. اختلال خفیف که به استرس، ترس یا اضطراب مربوط می شود، اغلب با مشاوره، آموزش و بهبود ارتباط بین شریک جنسی با موفقیت درمان می شود.
در مورد راهکارهای دارویی توصیه شده با متخصصان حیطه بهداشت جنسی مانند سکسوتراپ مشورت نمایید.
تاثیر هورمون ها بر عملکرد جنسی زنان
هورمون ها نقش مهمی در تنظیم عملکرد جنسی در زنان دارند. با کاهش هورمون استروژن زنانه که مربوط به پیری و یائسگی است، بسیاری از زنان با افزایش سن تغییراتی در عملکرد جنسی مشاهده می کنند، از جمله کم شدن ترشحان واژن و کاهش احساس دستگاه تناسلی. تحقیقات نشان می دهد که سطح پایین هورمون مردانه تستوسترون نیز به کاهش تحریک جنسی، احساس دستگاه تناسلی و ارگاسم منجر می شود.
تاثیر یائسگی بر رابطه جنسی زنان
از دست دادن استروژن به دنبال یائسگی می تواند منجر به تغییر در عملکرد جنسی زن شود. تغییرات عاطفی که اغلب با یائسگی همراه هستند، می توانند به از بین رفتن علاقه زنان به رابطه جنسی و یا توانایی تحریک آنها اضافه کنند. درمان جایگزینی هورمون (HRT) یا روان کننده های واژن ممکن است شرایط خاصی مانند از بین رفتن روان سازی واژن و احساس دستگاه تناسلی را بهبود بخشد، که می تواند عملکردهای جنسی را در زنان ایجاد کند.
لازم به ذکر است که برخی از زنان یائسه افزایش رضایت جنسی را گزارش می دهند. این ممکن است به دلیل کاهش اضطراب ناشی از باردار شدن باشد. علاوه بر این، زنان یائسه اغلب مسئولیت های تربیتی کودک کمتری دارند و به آنها امکان می دهد آرام باشند و از صمیمیت با شریک زندگی خود لذت ببرند.
چه زمانی باید در مورد مشکلات جنسی با پزشک مشورت کرد؟
بسیاری از زنان هر از گاهی با عملکرد جنسی روبرو می شوند. با این حال، وقتی مشکلات مداوم باشد، می تواند باعث ناراحتی زنان و همسر وی شود و بر روابط آنها تأثیر منفی بگذارد. اگر هر یک از این مشکلات را تجربه کردید، برای ارزیابی و درمان به پزشک خود مراجعه کنید.